"Спайдър-мен", но за момичета: Дакота Джонсън и Сидни Суини от "Еуфория" стават супергероини Снимка: © Getty Images

Киното по комикси е индустрия за милиарди, а феновете на жанра не могат да се оплачат от липса на интерес от страна на известни актьори в костюми на супергерои.

Холивуд обаче ще се опита да привлече по-различна аудитория - момичетата и жените - с по-слабо позната история от вселената на "Спайдър-мен".

В главните роли влизат Дакота Джонсън ("50 нюанса сиво") и Сидни Суини, която познаваме от сериали като "Еуфория" и "Белият лотос 1".

Спинофът се казва "Madame Web" и е създаден по мотиви от комикси, публикувани за първи път през ноември 1980 г.

Докато всеки знае сюжета на "Спайдър-мен" - благодарение на филмите с Тоби Макгуайър, Андрю Гарфийлд и Том Холанд през последните 20 години - то Madame Web определено не е сред най-известните образи в попкултурата.

Истинското ѝ име е Касандра Уеб, а суперсилите ѝ позволяват да предсказва бъдещето и не само да чете мислите на хората, но и да ги "пренаписва". Телепатията ѝ помага да разкрие тайната самоличност на Спайдър-мен, на когото впоследствие става силен съюзник.

Сега е ред на Дакота Джонсън да влезе в нейния образ и да покаже докъде могат да я доведат извънредните ѝ дарби.

Втората ключова роля - на "Жената паяк" - е поверена на Сидни Суини, 25-годишната актриса, която си спечели слава с ролята си на Каси Хауърд в "Еуфория". Суини има номинация за "Еми" за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал през 2022 г.

Година по-рано тя заслужи похвали и за образа си на вечно язвителната дъщеря на богато семейство в първия сезон на "Белият лотос".

Героинята ѝ в новия филм се сдобива със свръхспособности, подобни на тези на Спайдър-мен, след експеримент с отрова от паяци и екстракт от екзотично растение.

Суини разказва, че веднага щом е получила ролята, е влязла в магазин за комикси и е купила всяко списание, в което се споменава нещо за героинята ѝ.

"Мисля, че този филм ще бъде по-различен от очакванията на хората за супергеройските филми", казва тя

Сред останалите актьори в продукцията са Ема Робъртс ( American Horror Story), Селест О'Конър, Адам Скот (Big Little Lies, Severance) и др.

Въпросът с неизвестен отговор е как стачката в Холивуд ще се отрази върху продукцията. Снимките за филма са започнали още миналото лято, а премиерата му първоначално беше насрочена за 2023 г. Сега обаче тя е отложена за февруари 2024


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024