Живко Коцев е призован в антикорупционната комисия за повдигане на обвинение Снимка: © Screenshot

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е бил призован да се яви в антикорупционната комисия в петък, за да му бъде повдигнато обвинение, съобщи БНТ.

Адвокатът на Коцев е обяснил, че в петък Коцев няма да може да се яви, но самият той може да придружи клиента си в комисията в сряда.

Бившият главен секретар първоначално беше внесъл оставката си сам, на следващия ден я оттегли публично, а в първия работен ден на новото правителство беше отстранен от длъжност.

По сигнал за натиск над Коцев, подаден от бившия премиер Николай Денков до Даниела Талева, която има правомощия да разследва главния прокурор, вече е образувана преписка. В сигнала си Денков посочва, че натискът е дошъл от четирима души, начело с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Според прокуратурата той доброволно е поискал да бъде защитен свидетел по разследването, по което са задържани бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и Стефан и Марин Димитрови и се издирва Никола Николов - Паскал.

Във вторник Софийският апелативен съд ще заседава по жалбата срещу постоянното задържане на Банкова и Стефан Димитров. Марин Димитров влезе в болница и ппрокуратурата още не е искала задържането му.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024
Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024