Журналист почина по време на мач от Световното по футбол в Катар Снимка: © Getty Images

Уважаваният американски спортен журналист Грант Уол почина, докато отразяваше мача между Аржентина и Нидерландия по време на четвъртфиналите за Световната купа в Катар.

По първоначална информация 48-годишният кореспондент на CBS Sports е получил инфаркт на стадиона "Лусаил" в началото на допълнителното време от мача. Това обаче все още не е официално потвърдено.

Името на Уол наскоро отново се появи в медиите, след като той беше задържан за кратко от властите в Катар. Причината за задържането му беше, че журналистът се опита да влезе на стадиона, облечен с тениска с цвета на дъгата в подкрепа на ЛГБТК+ правaта. Хомосексуалността е незаконна в Катар и се наказва със затвор или дори със смъртно наказание.

След случилото се Уол казва пред CNN, че "вероятно" ще облече отново фланелката. В изявление Федерацията по футбол на САЩ заяви, че е "съкрушена" от новината за смъртта на му.

Журналистът отпразнува 48-ия си рожден ден в четвъртък с приятели в Катар - само ден преди да почине. В понеделник той написа на уебсайта си, че през последните 10 дни не се е чувствал добре и е бил на антибиотици заради съмнения за бронхит.

"Тялото ми най-накрая се срина. Това, което беше настинка през последните 10 дни, се превърна в нещо по-тежко в нощта на мача САЩ - Нидерландия и усетих ново ниво на дискомфорт и натиск в горната част на гърдите си. Нямам COVID, тествам се редовно тук, но днес влязох в медицинската клиника и в главния медиен център и те казаха, че вероятно имам бронхит", пише Уол малко преди смъртта си.

Той е седял в ложата, предвидена за медиите, на най-горното ниво на стадиона, когато внезапно припада. Журналистите около него махат столовете и извикват медицинска помощ. Екипът пристига и започва да прави изкуствено дишане в продължение на 20 минути. След края на мача Уол е изведен от стадиона и прехвърлен в болница. Обстоятелствата около смъртта му обаче не са ясни.

Съпругата му, д-р Селин Гундер, е епидемиолог по инфекциозни болести и е работила в работната група за коронавирус към кабинета на президента Джо Байдън. Тя потвърди смъртта на съпруга си в изявление в Twitter и каза, че е в "пълен шок", като добави, че е "благодарна" за подкрепата, която е получила от приятелите си.

Журналистът е отразявал света на спорта в продължение на повече от две десетилетия. Присъствал е на 11 световни първенства и е автор на няколко книги за футбол. Той е сред едни от най-известните футболни журналисти в Съединените щати


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024