Зуека: Единственото, което трябва да се промени в България, е да спазваме законите - всички, не само политиците

Васил Василев-Зуека и семейството му решиха да напуснат България преди 5 месеца заради разочарованието си от политическата среда в страната - но независимо от това актьорът не е пропуснал да гласува и този път.

"С малки стъпки може да се направи много. Ако нещо не ни е харесало, можем да го променим. Трябва да четем между редовете, както винаги, но затова сме избиратели. Не може само да избираме, без да изискваме. От избора започват нещата. Оттук нататък трябва да търсим сметка на тези, които сме избрали", каза той в интервю за bTV в деня на изборите за 47 Народно събрание и президент.

Зуека коментира, че не само не съжалява, а и се чувства щастлив и спокоен от решението си да избере ново място за живеене.

Една от причините за това - синът му не е спирал да ходи на училище от началото на учебната година и се чувства много добре в новата си среда.

"Ако бяхме в България, нямаше да го пуснем за трета поредна година на училище. Аз не съм избягал от България. просто сменихме мястото на живеене. Единственото, което трябва да се промени, е да започнем да спазваме законите - всички, не само политиците", каза той.

Последната постановка "Ние, българите" на Зуека и Влади Априлов се поставя на сцената в Лондон.

"Всички идват изключително 100% сигурни, че през цялото време ще се кикотят. Когато започнат да излизат с разплакани очи, казват "Вие ни разревахте, какво направихте вие?". Важно е, че със средствата на сатирата говорим за много важни неща, които се случват в България в момнета. Задаваме въпросите защо българите останахме без добро образование, защо не възпитаваме добре децата си, защо не правим правилните избори, защо това, което избираме, накрая се оказва грешно. Опитваме се да задаваме въпроси, а зрителите сами да си отговорят", каза още той.

Василев призна, че винаги ще продължава да се гордее с това, че е българин независимо къде се намира.

"56 години съм живял в Българяи, всичко съм постигнал в България, да - имам успехи и по света с театъра, но в сметка, където и да живея, ще си остана българин", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024