Познатият български актьор Васил Василев-Зуека няма да се появи на малкия екран този сезон като водещ на предаването "Маскираният певец". Това съобщи "Нова телевизия" вчера (27 август), а часове по-късно, в интервю за "24 часа", Зуека каза, че причината за това е, че той и семейството му са имигрирали в друга държава преди три месеца. "Нова телевизия" съобщава, че Краси Радков ще бъде новият телевизионен партньор на Герасим Георгиев-Геро в "Маскираният певец".

"Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват. Простичко е." С тези думи актьорът коментира решението на семейството му, без да разкрива в коя държава живее сега. В момента той се съсредоточава върху рисуването и в последната година картините му са започнали да се продават изключително добре. 

"Избрах едно малко по-добро бъдеще за детето си, за малкия ми син. Разликата между България и държавата, в която сме, е точно тази - има едни закони, които се спазват, има и едни хора, които се грижат за бъдещето на страната си. За мен това е важно в момента. За моя живот от пиедестала на 56-годишната ми възраст работата е ясна. Няма какво да търся за себе си. Единственото, което мога да кажа, е, че изключително добре започнах да продавам картини почти цяла година. Така че се заемам само и единствено, и много сериозно с рисуване."

По-нататък в интервюто актьорът изказва недоволството си от това, че за 31 години ситуацията у нас не се е променила към по-добро, и страната ни е една от най-слабо развитите членки на ЕС. "Същите хора, които ръководиха зад кадър политическия живот в България, ръководят и в момента", казва той пред "24 часа".

"Уредили сме се, спокойни сме, щастливи сме." уверява още актьорът и подчертава, че основният му мотив за решението е бъдещето на седемгодишния му син, който скоро ще постъпи в първи клас. "Целта е една-единствена - детето да получи добро образование, ако иска да учи, след което да живее в една нормална държава. Там, където знае, че като пише еди-какво си и го спазва, значи ще получава това."

На въпрос с какво ще се занимава съпругата му на новото място, той лаконично отговаря, че тя започва частен бизнес без да дава повече подробности. 

Попитан от автора на интервюто дали според него партията на Слави Трифонов (с когото двамата се познават отдавна) може да промени България, Васил Василев намеква, че е добре ИТН да разграничи политиката от шоупрограмата.  "Хубаво, тяхната първа стъпка беше да спечелят изборите. Направиха го, но оттук нататък? Само за да съставят два кабинета, те допуснаха около 60 грешки накуп, ей така. Това не е шоупрограма. Това е политика, там трябва да си малко по-гъвкав, да си дипломатичен, да говориш по малко по-различен начин, без да нагрубяваш, без да използваш езика на омразата или действието “унищожи другарчето, за да съм добре аз.", завършва интервюто си той.

 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Авторът на разследването "Осемте джуджета" беше отличен от Държавния департамент на САЩ

Николай Стайков е съосновател на Антикорупционния фонд

Финландската премиерка посети нощен клуб след контакт със заразен, обвиниха я в "безотговорност"

Санна Марин бе подложена на критики от опозицията и трябваше да се извинява

Всяка партия ще има съветник в министерствата, които не ръководи

Вицепремиерите ще са петима, създават се две нови ведомства

Най-новият милиардер в Космоса: Бивш барабанист, който си търсеше половинка за пътуване до Луната

Юсаку Маезава е основател на най-големия японски ритейлър

Калина Константинова е номинирана за вицепремиер

Очаква се тя да отговаря за "дигиталната трансформация на държавната администрация"