Харис VS Тръмп: Вече е ясна датата на първия дебат между кандидатите за президент на САЩ Снимка: © Getty Images

Камала Харис се изправя срещу Доналд Тръмп в дебат, който ще се състои на 10 септември. Кандидатите за президент на САЩ от Демократическата партия и Републиканците ще застанат един срещу друг по ABC News, съобщават от медията. По-рано Тръмп заяви, че е отворен за провеждането на повече от един дебат преди изборите през ноември.

"Смятам, че трябва да проведем три дебата“, каза Тръмп, като предложи два допълнителни дебата, които да бъдат организирани от Fox News и NBC, съответно.

Камала Харис потвърди, че ще участва в дебата на ABC с думите: „Чух, че най-накрая Тръмп се е съгласил, и нямам търпение“.

Новината идва на фона на растяща подкрепа за вицепрезидентката на САЩ.

Последните данни показват преднина за Харис от 5%. Демократката води с 42% пред републиканеца Доналд Тръмп, който събира 37% подкрепа в надпреварата за президентските избори в САЩ на 5 ноември, показва проучване на Ipsos, цитирано от Reuters.

Допитването показва, че Харис продължава да увеличила преднината си от юли насам.

В периода 15-16 юли двамата с Тръмп имаха изравнени позиции - 44%, а по-рано Тръмп дори имаше процент преднина. В края на юли, когато президентът на САЩ Джо Байдън обяви официално, че се оттегля, Харис за пръв път поведе с 44% на 42% сред регистрираните избиратели в националната анкета.

Коя е Камала Харис и как стигна до върха на политиката в Америка?

Камала Харис избра Тим Уолц за свой вицепрезидент в битката за Белия дом


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: