Шон Мендес написа песен за пожарите в Канада. И си навлече остри критики

Изпълнителят Шон Мендес издаде нова песен, вдъхновена от канадските горски пожари, които предизвикаха опасна червена мъгла в САЩ. Парчета, озаглавено "What The Hell Are We Dying For", носи социално послание - но не всички са доволни от този факт.

Певецът беше широко критикуван в социалните мрежи за избора си на обложка, с която да промотира последния си сингъл. На нея е изобразен силует от Ню Йорк, който едва се вижда през мъглата от оранжев дим. Снимката е напълно разпознаваема, тъй като е една от многото изображения, които се появиха по повод проблема с мръсния въздух в града и чудовищния облак дим, резултат от горските пожари в Квебек.

Докато някои хвалят Мендес за това, че е направил музикалното си завръщане с песен, фокусираща се върху околната среда, други наричат изпълнителя "невеж" и "безотговорен" за това, че промотира нова музика на гърба на сериозна криза.

Звездата получи критики и по повод текста на парчето, в който се редуват препратки както към природното бедствие, така и към негова романтична връзка.

"Дим във въздуха/ градът гори/ искам да говоря/ но не издавам звук / Заключена в съзнанието ми, ти си всичко, за което мисля/ искам да ни спася, но не знам как", пее той.

"Минало е само един ден и вече използваме замърсения силует на Ню Йорк като корица за песен, това е лудост", пише един потребител.

"Защо се опитвате да се възползвате от природно бедствие. Хората умират в горските пожари и се разболяват от лошото качество на въздуха, а вие решавате да го превърнете в някаква естетика?", посочва друг.

След излизането на песента в петък Мендес заяви, че ще направи дарение на Канадския червен кръст, и насърчи феновете си да направят същото.

"Да използваш екологична трагедия за популяризиране на нова песен не изглежда добре дори и да направиш дарение към Червения кръст на Канада“, след като вече си бил хванат в крачка", оплаква се друг човек в социалните мрежи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери препродадоха билети за турнето на Тейлър Суифт в Европа

Колко сигурни са билетите на Eventim

20:11 - 07.05.2024
Важно днес

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд "Земеделие"?

Досегашният шеф на фонда стана служебен министър на земеделието

18:57 - 07.05.2024
Кино и сериали

Истинската история зад войната на зърнените закуски в „Unfrosted"

Конкуренцията между Kellog и Post е сравнявана с тази на Ford и General Motors

17:55 - 07.05.2024
Важно днес

Александър Дунчев и Мартин Заимов водят листи на "Зелено движение"

Бивш министър и депутати водят листите на "Зелено движение", които този път се явават самостоятелно на изборите

16:26 - 07.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ обяви водачите на листите си. Атанасов и Бориславова не са сред тях

Вижте водачите в листите на ПП-ДБ за парламентарния вот

15:30 - 07.05.2024
Важно днес

Вижте кандидатите за евродепутати от листата на ПП-ДБ

ПП-ДБ обявиха листата с кандидатите им за евродепутати

15:08 - 07.05.2024