София Ленд отваря за "Къмпинг и караванинг Експо 2024" Снимка: © Unsplash

"Къмпинг и караванинг експо" ще се проведе за седми пореден път на нова локация и с нов формат. След 18 години затворени врати бившият увеселителен парк София Ленд ще бъде мястото на събитието.

"Къмпинг и караванинг експо" е най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове, аутдор и свободно време в България.

Тази година участие са потвърдили рекорден брой изложители: 70 фирми от България, Гърция и Турция. Те ще покажат нови модели кемпери, каравани, яхти и лодки, палатки, покривни палатки, туристически и офроуд автомобили, продукти и услуги за къмпинг, караванинг и туризъм на открито.

Събитието ще се проведе между 12 и 14 април.

Премиери за България ще направят кемпери, каравани, автомобили и много пособия за аутдор и къмпинг. Сред атракциите на изложението ще бъде българският стартъп HIP Campers, който разработва кемпери. Моделът им 4Family е предназначен за семейно ползване, теглото му е до 3500 г. със светлина и простор, комфортна кухненя, голяма баня, удобни легла и интелигентни решения за домашни любимци и съхранение.

Пътуването със собствен дом на колела стана особено популярно по време на пандемията, когато хората търсеха начин да прекарват повече време на открито. Тази тенденция се запазва и сега, като броят на закупените кемпери в България продължава да расте.

По време на "Къмпинг и караванинг експо" ще бъде представен новият Къмпинг пътеводител на България за 2024 г. с клубна карта, изготвен от Camping.BG. Притежателите на клубната карта могат да ползват до 50% отстъпка от цената на нощувките в над 60 български къмпинга, 4 от които ще бъдат лично представени на събитието.

Организаторите от от Camping.BG искат да превърнат експото в семеен фестивал, като предложат различни забавления. В София Ленд парковото пространство предлага разходка от около 1 км. сред много зеленина и езеро с риби.

На Кемпинг експото ще има велоалея с дължина 300 м., по която могат да се тестват нови велосипеди, както и ще се провеждат игри за малки и големи.

Междувременно в специална зона ще бъде разположен фермерски пазар с десетки производители на екологични храни и напитки. В обособена част на изложението ще е зоната за хранене, в която ще се предлагат вкусни неща за хапване, с пейки и маси, музика.

Мотото на Camping & Caravaning Expo 2024 е спомена за романтичните ретро къмпинг времена: специалната инсталация с ретро палатки, изложба със снимки на български къмпинги от 60-те до 80-те, стари къмпинг карти и много други.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Heineken отлагат събитието си "11 метра до Уембли"

18:55 - 10.05.2024
Важно днес

ВМРО-ДПМНЕ чака "по-разумен" нов кабинет в София, за да преговаря за отстъпки

ВМРО-ДПМНЕ продължава да е против признаването на българите като малцинство

18:30 - 10.05.2024
Важно днес

Как се пише и как се изговаря: правописният речник на БАН вече е онлайн

Около 2,4 млн. думи могат да се намерят в дигитализираното издание

15:52 - 10.05.2024
Кино и сериали

"Шогун" се прицели в награда за "Най-добра драма" и разбърка прогнозите за "Еми"

Ако промени категорията си, сериалът влиза в оспорвана битка с вече сочени за фаворити

15:20 - 10.05.2024
Бизнес

УниКредит сменя предварително дебитните карти на 1 млн. клиенти

Това е резултат от решение на централно ниво

15:16 - 10.05.2024
Важно днес

Русия започва офанзива срещу Харков и откри нов фронт във войната

Украйна твърди, че засега отблъсква руските сили, но сраженията продължават

15:15 - 10.05.2024