12 подаръка за Нея в последния момент

Предвидливите хора, които обичат да планират всичко, отдавна са приключили с купуването на коледни подаръци - сигурно още през септември. Спокойно можем да им завидим благородно, че сега стоят далеч от бясната суета на коледния шопинг в края на декември.

Ако не сте от тях и въпросът „Какво да подаря на мама/жена ми/дъщеря ми/баба ми/сестра ми/братовчедка ми/зълва ми“ тегне над главите ви като Дамоклев меч, тези идеи за “женски” подаръци в последния момент са за Вас и можете да продължите да четете нататък.

На пръв поглед подаръците за жени изглеждат по-лесна работа. Нали всички те се радват на бижу, скъпа козметика и спирали за мигли? Всъщност, не точно.

Жените на 21 век знаят какво искат и имат проблеми със симулирането на еуфория от набързо купени, необмислени подаръци, които не са в тон със същността и потребностите им.

Ето и нашите 12 идеи, с които да спечелите искрена усмивка от жените в живота ви

Перленият P60 Pro на Huawei

P60 Pro на Huawei в перлено бяло е създаден за естети. От бранда гарантират, че не съществуват два еднакви екземпляра. Защо? Благодарение на гърба на устройството, който е перлено бял с много тънки златисти жили - именно в тяхното разположение се крие и тайната на индивидуалността.

P60 Pro вече има и наградата на TIPA (Technical Image Press Association) - най-голямата и авторитетна медийна асоциация за фотография и изображения, в която членуват издания от цял свят. Те удостоиха модела с приза за най-добър фото смартфон за 2023 г.

Причината за успеха на P60 Pro не е увеличаването на мегапикселите на сензорите, а тяхната подобрената светлочувствителност. Ексклузивната за Huawei телефото система се нарича Ultra Lighting Telephoto Camera и обединява сензорите с подобрена светлочувствителност (Ultra Lighting Lens Group) и F2.1 блендата, която събира повече светлина, така че потребителите да правят ясни снимки на отдалечени обекти дори при недостатъчно осветление.

Нека бъде светлина - ревю на Huawei P60 Pro

И все пак козметика

Висококачествената козметика винаги е добра идея. Тази година Esthederm лансира съвсем нов проект - серума Age Proteom и смело зададе въпроса “Възможно ли е кожата да старее два пъти по-бавно?”.

Клиничните изследвания, които компанията показа, регистрират забавяне на всички признаци на стареене още след първите четири седмици.

Тенът става по-равномерен, кожата изглежда здрава, доста по-гладка е на допир, а фините бръчки се тушират, някои от тях изчезват.

Age Proteom стана първият продукт, базиран на иновативна биотехнология, която помага за поддържането на оптималното състояние на протеините в кожата

Hyatt Pravets

Преживяване за сетивата

Хотел Hyatt Regency Sofia в самия център на столицата има интересно предложение. В деня на Коледа ресторантът в хотела предлага коледен брънч - това е идея за споделен празник с малко лукс. Спестявате приготовленията или поръчването на храна у дома и се оставяте други да се погрижат за вас.

Като казахме “грижа”, уелнес преживяване също е опция за “женски” подарък във всеки сезон и време.

Можете да го съчетаете и с уикенд в хотела на веригата в Правец - Hyatt Regency Pravets Resort. Той отвори врати през юли и няма да го познаете. Стаите са напълно реновирани, както и общите пространства, и с всяка стъпка се усеща 5-звездният стандарт на международната верига - от мокета, през хавлиените кърпи до дебелината на матрака и мекотата на възглавниците.

Hyatt предлага ваучери за масаж и процедури, като при покупка на 2 масажа получавате 3.

Хотелът има голям и топъл закрит басейн, а в СПА център Ortus Wellness можете да опитате финландска сауна, био сауна, парна баня, хамам, солна стая, леден фонтан, релакс зона, приключенски душове и хидромасажен басейн.

На по чаша чай

Английската традиция за пиене на чай с мляко е трудно разбираема за нашите ширини, където чаят се пие със захар, с мед или чист. Но нищо не пречи да пренесем финеса на традицията от Острова с деликатна корекция.

Харесахме порцеланов комплект за чай от КРЕО с ярко заявена зимна визия, която пренася във вълшебния, бял свят на швейцарските Алпи. Идеален за сервиране на ароматен чай в тих, януарски следобед. Сега си представете разговор по женски с приятелка…

Чаеният комплект пристига в елегантна кутия и би се чувствал добре в компанията на някой от чайовете на Yogi Tea. Препоръчваме Relax серията - аюрведичен бленд с лайка, копър, липов цвят, кардамон, лакриц, хибискус, канела, джинджифил, черен пипер, карамфил, шипка и портокалови кори. Зима в пакетче, която дава най-хубавото от сезона.

Коледен шопинг в Сердика Център

Ваучер за шопинг терапия

Ваучерите по естествен път се превърнаха в практична алтернатива на подаръците и най-вече на даването на пари в брой.

Ваучерът е като първа помощ за последния момент. Този на най-централния търговски център в София – Сердика Център се предлага във вариант за 20, 50 или 100 лв. и дава възможност за свободен шопинг в над 120 обекта. Мода, бижута, спортна екипировка, гурме, техника и козметика и други предложение.

И важи за цяла година, което дава спокойствието, че жената, която ще го използва, има достатъчно време да мисли и решава кой точно да бъде нейният подарък.

Парфюмът

Добре, може да е клише, но те имат свойството да са и устойчиви. Хубавият парфюм е прекрасен подарък - с уговорката, че знаете на кого какво да подарите. Ако не сте чак толкова в час с новите аромати - можете да проверите дали някой от ароматите на Yves Saint Laurent - авангардния френски дух на свободата, който още през 70-те години на миналия век се превръща в синоним на женствеността, не е подходящият.

Серията Libre на марката е огнена, съчетава горещ портокалов цвят и ледена лавандула, заедно с нероли и мандарина. Парфюм, изграден едновременно върху характерно мъжката структура и безкрайната мекота на автентичната женственост.

Майсторите на бранда Ан Флипо и Карлос Бенаим комбинират френската лавандула и мароканския портокалов цвят. Смелият ход на Ан е да го превърне в женствен аромат - по начина, по който модната къща Yves Saint Laurent прави от мъжкия смокинг изискан тоалет за жени.

Лавандулата е отглежда в планинските райони на Прованс и се събира на ръка, а портокаловата съставка се бере единствено от жени в региона на Рабат-Сале-Кенитра в Мароко.

Сладко-горчиво и съвсем коледно

Когато шоколадът става част от живота на хората, той е горчива напитка, а не сладък и богат на вкусове бонбон.

От гъстата какаова течност на миналото, която се е консумирала по време на различни племенни церемонии, до шоколада, какъвто го познаваме днес, минава много време и сега можем да избираме между хиляди варианти, форми, опаковки.

За подарък залагаме на Jeff de Bruges и класическата им квадратна кутия с два реда разнообразни бонбони, които комбинират белгийската и френската шоколадова култура – така, както го е замислил създателят на марката Филип Жамбон.

Френскоговорящите може да се позасмеят, че някой с фамилия Jambon (от фр. – шунка) създава популярен бранд луксозни шоколадови бонбони, но ако това ги възпре да пробват или подарят Jeff de Bruges, шегата е за тяхна сметка.

Мадридска естетика

Ако жената, за която търсите подарък, е фен на филми като шедьовъра на Уди Алън „Вики, Кристина, Барселона“, трудно може да не хареса мадридския бранд UnoDe50. Вдъхновени директно от волността на женската душевност и нежността на пеперудите, бижутата на марката, ръчно изработени в Мадрид, са идеален дар за всички темпераментни дами.

Особено харесваме колието Wings, гривната Butterfly Effect с естествена телешка кожа и едноименните обеци, които няма как да оставят жената, при която отиват, безразлична към подаръка.

„Нашата Коледа“

Книга. Тя винаги е добра идея за всеки, на когото искате да дарите емоция, врата към други светове, машина на времето… Книгата е най-популярният подарък, ако съдим по изследванията и статистиките в годините, но и този, който предлага може би най-голямото разнообразие.

Ние например харесахме второто издание на разказите „Нашата Коледа“. Съставител е Захари Карабашлиев, а сред авторите са Георги Господинов, Здравка Евтимова, Веселина Седларска, Алек Попов, Деян Енев др. Но тук изборът наистина е безкраен. И не е никак лесен.

Смарт избор

Отдавна отмина ерата на грубите смарт часовници, които стоят добре на китката единствено по време на тренировка и в спортната зала. Часовниците на Huawei изглеждат като премум клас продукт и носят технологичния заряд на бъдещето. А то понякога е сега.

Huawei Watch GT4 Fashion Forward е с усъвършенстван 24/7 мониторинг на здравето, до 2 седмици, живот на батерията и съвършено нов октогонален дизайн, заоблен до перфекционизъм.

Лек, деликатен, с невероятен 41 мм. екран, на който получавате и лесно четете съобщения … и много красив. Зад целия този шик обаче се крие и един спортен звяр.

Huawei Watch 4 GT следи сън, пулс, крачки, сатурация, температура, стрес, фази на луната. Има и усъвършенствана технология за мониторинг на дишането. Последната голяма актуализация на модела засяга календара за менструация, който вече създава прогнози за овулацията и самия цикъл - не само на база дължината на предходните, а на физиологичните показатели, които засича (промени в температурата, пулса и т.н.)

GT 4 разпознава десетки спортове, синхронизира се с календара ви, пуска музика, звъни, говори, вие му говорите …

Ясен звук от ИКЕА

Повечето жени може и да не изпитват удоволствие да говорят обилно за техническите характеристики на звука, но това не значи, че не биха се зарадвали на тонколона, от която да слушат PJ Harvey, Тейлър Суифт и, да, и Pink Floyd, с високо качество на звука.

Затова в нашия коледен подбор своето място намери Bluetooth колоната трето поколение Vappeby с вградена лампа, която вади забележително чист и силен звук и се предлага с функцията Spotify Tap, която генерира музика според вкуса на слушателя.

Може да се купи в 2 броя, за да разположи стерео звук в целия дом, но може да се вземе и една и с поставена батерия да направи музиката и идващото с нея настроение преносими навсякъде: в планината, в парка, на домашно парти или в палатката на някой див плаж.

Благодарение на 360-градусовия звук, музиката се чува чисто и ясно, а лампата придава приятен блясък и прибавя декоративен акцент към масата.

Имате на разположение и дръжка, с която удобно я пренасяте, като допълнителен плюс е, че е устойчива на дъжд, така че да я използвате независимо какво е времето.

Самолетен билет

Тук оставяме всичко на въображението Ви...Улиците на Париж, замъците на Виена, лалетата на Амстердам, музеите на Лондон, бирите на Прага, вината на Тоскана. Всичко е добре дошло.

А ако имате на разположение достатъчно пари, вземете два самолетни билета и си откраднете европейски уикенд заедно. Далече от безумната тълпа.

А дотогава...Jingle bells.

Коледни подаръци за него - в последния момент

Коледни подаръци за тийнейджъри Какво да подарим на тийнейджъра за Коледа през 2023 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Православният свят отбелязва Цветница

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024