19-годишен пътник в кола е прострелян от полицай в Плевен Снимка: © Getty Images

19-годишен е настанен в болница, след като е бил прострелян от полицай в Плевен. Момчето е седяло на задната седалка в автомобил, които полицаите опитали да спрат за проверка, става ясно от кратко съобщение на Областната дирекция на МВР в Плевен. Инцидентът е станал около 2:30 часа на 6 юни.

Според информацията, полицаят е стрелял, след като служителите на реда дават знак на лек автомобил да спре за проверка. Когато униформените тръгват към колата, шофьорът потеглил с висока скорост. Тогава един от полицаите стреля. Раненият е 19-годишен пътник на задната седалка на автомобила.

Според информация на Nova TV до инцидента се стига, след като кола с петима млади мъже засича небрандиран и необозначен автомобил на „Криминална полиция” с двама цивилни полицаи в нея, които са работили по друг случай.

Служителите на МВР настигнали младите мъже и ги спрели, като излезли от автомобила с извадени значки. Младежите и шофьорът се уплашили и тръгнали да бягат.

В този момент единият от полицаите стреля встрани, а след това и по колата. Куршумът влязъл през багажника и задната седалка и ранил един от младежите, според информацията на медията.

Полицаят, който произвел изстрелите, е временно отстранен от длъжност.

Районната районната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство по случая, съобщава говорителят на Окръжната прокуратура заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева, цитирана от БТА.

При огледа на мястото на инцидента са намерени две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

"По делото предстоят да се назначат множество експертизи - балистична, съдебномедицинска, видео техническа и други. Пострадалият младеж е настанен в болница", допълва прокурор Илиева. Момчето е било оперирано и към момента няма опасност за живота му.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът отхвърли още две жалби на ДПС-Доган

Магистратите казват, че съдът не може да се занимава с възникнали между двамата представляващи ДПС спорове, при положение, че те разполагат с еднакви и равни права.

21:39 - 16.09.2024
Текстове от партньори

Ципурата и лаврака изместиха шарана и скумрията от предпочитанията на българите

Ципурата, лавракът и сьомгата изместват скумрията и шарана.

17:27 - 16.09.2024
Важно днес

Кметът на София обяви 17 септември за неучебен ден

Празникът на София ще е неучебен, но присъствен ден за учениците

17:15 - 16.09.2024
Технологии

Какво ново с iOS 18? Всичко за последния ъпдейт на Apple

С iOS 18 идват подобрения, както и нови функции

16:30 - 16.09.2024
Важно днес

Граждани срещу Гайтански - Вълка. Ще спре ли съдът нов завод за изгаряне на боклук

Изборът е земеделие или "мъртва зона" в Дунавската равнина, казват активисти, които се борят срещу инвестицията

16:20 - 16.09.2024
Важно днес

Зам.-кмет на Пловдив подаде оставка след обвинения в корупция

Собствената формация на зам.-кметицата свали доверието си от нея

14:26 - 16.09.2024