22-годишен българин е сред жертвите на влаковата катастрофа в Гърция Снимка: © Getty Images

22-годишен мъж с българско и гръцко гражданство е сред загиналите пътници в тежката влакова катастрофа в Гърция от 28 февруари. Това съобщава "Медиапул", като се позовава на разказ на неговата майка.

Денис Руци се е возил в петия вагон на влака, който не беше сред смазаните при челния сблъсък. Затова семейството му до последно се надява, че той е сред живите и след като не успяват да го открият те започват да търсят информация от всеки, който може да го е видял.

Разказ на един от пътниците обаче потвърждава, че минути преди инцидента Денис е решил да отиде за кафе до вагон ресторанта и дори е попитал момичето до него дали иска нещо. Той така и не се връща обратно на мястото си.

Преди седмица пътнически влак се блъсна челно в товарен влак край Темпи, предните вагони избухната в пламъци, а десетки загинаха. Много от 350-те пътници във влака бяха студенти на около 20 години, които са се връщали в Солун. Инцидентът предизвика обществено възмущение заради лошото състояние на железопътната мрежа в страната и доведе до редица протести и стачки.

"Мислех, че има надежда, но за съжаление и тя угасна. Изпълнена съм с емоции, гняв, ярост, тъга и невероятна болка", споделя пред изданието майката, която от години живее в Гърция, след като се премества там от родния Кюстендил.

Около половин час преди катастрофата Денис е звъннал на баща си по телефона и му казал да не го чака на гарата в Солун, тъй като влакът му закъснява.

Останките му са разпознати след ДНК проба от родителите му. 22-годишният мъж е бил погребан в четвъртък в Атина.

Министерството на външните работи на България не е съобщавало официално за загинал български гражданин в катастрофата. Това вероятно се дължи на факта, че Денис е притежавал двойно гражданство.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024
Живот

"Животът няма аутокорект" - Платформата „Как се пише?“ с нова образователна кампания

Сайтът „Как се пише?“ е най-популярният онлайн справочник за правописа, пунктуацията и граматичните правила в българския език.

19:42 - 27.03.2024
Важно днес

Ограничават движението в центъра на София от утре заради чествания за членството ни в НАТО

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си в НАТО.

18:04 - 27.03.2024