"Възраждане": 70% гласуваха вот на недоверие на собствената си държава

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви ниската избирателна активност за сигнал, че държавата е доведена до "кома", а гражданите са ѝ гласували вот на недоверие.

В речта си при откриването на парламента той се обърна към хората, решили да не участват във вота на 9 юни, като се учуди, че толкова голям дял от населението "не се интересува кой управлява държавата, кой го представлява, кой отговаря за бъдещето на нацията".

"70% гласува вот на недоверие на собствената си държава. Ако в първите часове и дни това ни гневеше, скоро дойде ред на отчаянието. За мнозинството в тази зала има още по-малко значение кои са тези, които са гласували вот на недоверие. Те просто са ви благодарни. Вие ги инсталирате в меките столове, в които са бетонирали туловищата си", обяви Костадин Костадинов.

В типичния си стил той се закани за "възмездие за онези, които доведоха нашия народ до кома и пълна липса на интерес към бъдещето на страната ни". Описа досегашните управляващи като "предатели", а медиите - инструктирани да "пишат и казват това, което им се нарежда нощем и на тайни, почти гангстерски срещи.".

"Длъжни сме да спечелим отново народа ни, да направим всичко за всички наши сънародници. Не е толкова сложно да се сложи край на корупцията. "Възраждане" няма да спре да защитава България и българските национални интереси, ще го правим навсякъде независимо от нихилизма, апатията и глупостта. Ние друг народ нямаме, друга родина нямаме. Добър, лош, нашият народ е нашето семейство", обяви още Костадинов, чиито избиратели намаляха с над 62 000 души или 17,4% по-малко от гласувалите за "Възраждане" през 2023.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024