Алек Болдуин дава първо интервю след фаталния инцидент: "Не съм натискал спусъка" Снимка: © Getty Images

Алек Болдуин твърди, че не е натискал спусъка на пистолета, с който по случайност отне живота на 42-годишната операторка Халина Хътчинс на снимачната площадка в края на октомври.

63-годишният актьор даде първото си интервю след фаталния инцидент по време на снимките на уестърна „Rust“ в Ню Мексико, в който трябваше да играе една от главните роли. Преди седмици той беше спрян от папараци на пътя, но не спомена подробности за случилото се, а сега е дал емоционално интервю пред ABC.

Предаването на журналиста Джордж Стефанопулос ще бъде излъчено в 20 ч. местно време в четвъртък (03:00 ч. след полунощ в петък наше време). От 80-минутната дискусия с Болдуин беше публикувана само кратка част, в която актьорът се разплаква и отрича да е натискал спусъка.

„Той не беше дръпнат, не съм го дърпал“, казва Болдуин. „Не, не и не. Никога не бих насочил оръжие срещу някого и не бих дръпнал спусъка срещу него. Никога“.

Според показанията на свидетелите той е получил оръжието от зам.-режисьора Дейвид Холс, който го е взел от количка с общо три пистолета, подготвена от оръжейника Хана Гутиерес-Рийд. Холс е казал, че е безопасно, без да подозира, че е заредено с бойни патрони, вместо с халосни. Болдуин го е насочил към камерата, зад която са били Хътчинс и режисьора Джоел Соуза, който беше ранен.

„Тя (б.а. - Хътчинс) беше човек, когото всички обичаха и ѝ се възхищаваха“, добавя актьорът през сълзи. „Дори сега ми е трудно да го повярвам. Не мога да си представя, че това, което се случи, е реално“.

„Нямам идея как куршумът е попаднал там. Някой е сложил истински патрон в оръжието – патрон, който дори не е трябвало да бъде на снимачната площадка“, казва той.

Стефанопулос пита Болдуин дали това е най-лошото нещо, което му се е случвало, и актьорът му отговаря с „да“, без да се замисли.

„Правил съм хиляди интервюта през последните 20 години в ABC. Това беше най-напрегнатото, което някога съм преживявал“, заявява журналистът.

Все още полицията не е повдигнала обвинения. Болдуин е изправен пред две дела – заведени от супервайзъра на сценария на „Rust“ Мами Мичъл, която заяви, че актьорът е избрал да играе на „руска рулетка“, и от главния осветител Серж Светной.

По-рано през седмицата разследващите започнаха претърсване на помещения на доставчика на оръжия PDQ Arm & Prop. Част от амунициите за филма са били доставени от компанията.

Собственикът ѝ Сет Кени е заявил, че истинските патрони може да са дошли от „презаредени боеприпаси“. Според показанията му фирмата е изпълнила поръчка за снимките на „Rust“, състояща се само от халосни патрони.


Ново дело срещу Алек Болдуин: "Избра да играе на руска рулетка"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

С челник срещу сметките за ток? Как невинен клип прати българско семейство в световните медии

Чавдар и Тони не пестят ток, докато стоят на тъмно. Но фалшивата новина обиколи света

14:53 - 27.11.2022

Протестите в Китай стават все по-смели: Чуват се призиви за оттеглянето на Си Дзинпин

Чуват се скандирания "Долу Комунистическата партия"

14:04 - 27.11.2022

Карадайъ дава интервю: "Давайте следващия въпрос... Ако баба ви беше мъжка, щяхме ли да водим разговор..."

"На Марс ли да изселим депесарите", пита лидерът на ДПС в нервен разговор с Мария Цънцарова

12:30 - 27.11.2022

Игра на "Дипломация" с "Цицерон": Изкуственият интелект, който блъфира почти като човек

Алгоритъмът на "Мета", кръстен на римския държавник и философ, може да бъде полезен и в други сфери

10:34 - 27.11.2022