Снимка: © Getty Images

Алек Болдуин твърди, че не е натискал спусъка на пистолета, с който по случайност отне живота на 42-годишната операторка Халина Хътчинс на снимачната площадка в края на октомври. 

63-годишният актьор даде първото си интервю след фаталния инцидент по време на снимките на уестърна „Rust“ в Ню Мексико, в който трябваше да играе една от главните роли. Преди седмици той беше спрян от папараци на пътя, но не спомена подробности за случилото се, а сега е дал емоционално интервю пред ABC.

Предаването на журналиста Джордж Стефанопулос ще бъде излъчено в 20 ч. местно време в четвъртък (03:00 ч. след полунощ в петък наше време). От 80-минутната дискусия с Болдуин беше публикувана само кратка част, в която актьорът се разплаква и отрича да е натискал спусъка.

„Той не беше дръпнат, не съм го дърпал“, казва Болдуин. „Не, не и не. Никога не бих насочил оръжие срещу някого и не бих дръпнал спусъка срещу него. Никога“.

Според показанията на свидетелите той е получил оръжието от зам.-режисьора Дейвид Холс, който го е взел от количка с общо три пистолета, подготвена от оръжейника Хана Гутиерес-Рийд. Холс е казал, че е безопасно, без да подозира, че е заредено с бойни патрони, вместо с халосни. Болдуин го е насочил към камерата, зад която са били Хътчинс и режисьора Джоел Соуза, който беше ранен.

„Тя (б.а. - Хътчинс) беше човек, когото всички обичаха и ѝ се възхищаваха“, добавя актьорът през сълзи. „Дори сега ми е трудно да го повярвам. Не мога да си представя, че това, което се случи, е реално“.

„Нямам идея как куршумът е попаднал там. Някой е сложил истински патрон в оръжието – патрон, който дори не е трябвало да бъде на снимачната площадка“, казва той.

Стефанопулос пита Болдуин дали това е най-лошото нещо, което му се е случвало, и актьорът му отговаря с „да“, без да се замисли.

„Правил съм хиляди интервюта през последните 20 години в ABC. Това беше най-напрегнатото, което някога съм преживявал“, заявява журналистът.

Все още полицията не е повдигнала обвинения. Болдуин е изправен пред две дела – заведени от супервайзъра на сценария на „Rust“ Мами Мичъл, която заяви, че актьорът е избрал да играе на „руска рулетка“, и от главния осветител Серж Светной.

По-рано през седмицата разследващите започнаха претърсване на помещения на доставчика на оръжия PDQ Arm & Prop. Част от амунициите за филма са били доставени от компанията.

Собственикът ѝ Сет Кени е заявил, че истинските патрони може да са дошли от „презаредени боеприпаси“. Според показанията му фирмата е изпълнила поръчка за снимките на „Rust“, състояща се само от халосни патрони.


Ново дело срещу Алек Болдуин: "Избра да играе на руска рулетка"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Цацаров се връща във Върховната касационна прокуратура, която го проверява

ВКП вече извършва проверка срещу него, изискала е информация от ДАНС

7 души са били подслушвани незаконно у нас през 2021 г.

141 от проверките са свързани с протестите, не е ясно дали подслушваните са сред тях

Над 43% от изследваните тестове на Центъра по заразни болести са с "Омикрон"

Това е поредната серия от данни, показваща 227 нови случая на щама, който вече е в 18 области

"Изгубената дъщеря": Долу митът за перфектната майка

Дебютът на Маги Джиленхол е с невероятната Оливия Колман в главната роля

Видеоигрите могат да бъдат полезни: EndeavorRX е официално лекарство, тества се и срещу "Covid-мъгла"

Играта е помогнала на стотици деца, страдащи от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

Теленор вдига цените на договорите с 3,3% от февруари

А1 още не са обявили дали ще правят индексация само за 2021 г.

Ако се чудите защо хора споделят зелени квадратчета - това е Wordle

Wordle е една от най-популярните игри онлайн от началото на 2022 г. Какво всъщност представлява?

"По всякакви медицински стандарти доц. Мангъров отдавна трябваше да е изключен от БЛС"

Акад. Николай Денков: "Доц. Мангъров изказва твърдения, които не съответстват на медицинските данни"

Радев започна втория си мандат: "Без бърза реформа в съдебната власт ще има реванш на статуквото"

ГЕРБ напусна пленарната зала при обръщението на президента