Снимка: © Getty Images

Алек Болдуин се изправя пред второ дело, след като през октомври простреля по погрешка операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка и тя почина.

Мами Мичъл – супервайзърът на сценария за филма „Rust“, чийто продуцент е 63-годишният актьор, е внесла жалба срещу него в съда тази сряда. Според нея сценарият не е предвиждал Болдуин да изстрелва патрон от оръжието, което отне живота на 42-годишната операторка и рани режисьора Джоел Соуза.

Инцидентът се случи по време на снимките на уестърна в Ню Мексико – когато Болдуин е репетирал сцена със свое участие.

„Алек Болдуин, съзнателно и без причина или оправдание, вдигна и натисна спусъка на заредения пистолет, въпреки че сценарият за предстоящата сцена не предвиждаше той да стреля с оръжието“, пише в жалбата на Мичъл, цитирана от The Guardian.

Ново дело срещу Алек Болдуин: "Избра да играе на руска рулетка"

„Г-н Болдуин избра да играе на руска рулетка със зареден пистолет, без да го провери и без да накара оръжейника да го направи. Поведението му и това на останалите продуценти… беше целенасочен акт и/или пропуск, без никаква основателна причина или извинение, и с пълно пренебрегване на последствията“, заявява супервайзърът.

Според жалбата на Мичъл тя стояла на около 1 метър от актьора, когато той стрелял към камерата. В резултат на това преживяла „сериозна психическа травма и шок“, както и „екстремна психическа и нервна криза“.

Делото е и срещу оръжейника Хана Гутиерес-Рийд, срещу асистент-режисьора Дейвид Холс и няколко компании, работещи по продукцията.

Холивуд след инцидента с Алек Болдуин: Забранете бойните оръжия на снимачната площадка Холивуд след инцидента с Алек Болдуин: Забранете бойните оръжия на снимачната площадка

Оръжието на Болдуин му е подадено от Холс, който го е взел от количката с общо три пистолета, приготвена от оръжейника. Той го е внесъл в дървена постройка, в която е трябвало да се заснеме следващата сцена. Предал го е на актьора и му е казал, че е "безопасно", без сам да подозира, че е заредено с бойни патрони, вместо с халосни.

Болдуин отказва да коментира случилото се заради продължаващото разследване. Той твърди, че такъв инцидент „се случва веднъж на трилион пъти“ и е „за“ ограничаване използването на истински оръжия на снимачните площадки.

Папараци спряха Алек Болдуин на пътя и го принудиха да говори за фаталния инцидент Папараци спряха Алек Болдуин на пътя и го принудиха да говори за фаталния инцидент

Преди около седмица в съда влезе първото дело срещу актьора и още 21 души от снимачния екип на филма "Rust" – заради проявена престъпна небрежност по време на заснемането на продукцията. То бе заведено от главния осветител Серж Светной. Според показанията му куршумът от оръжието е минал на разстояние от около 5 сантиметра от самия него.

Мъжът е бил шокиран при вида на простреляната Хътчинс, с която са били близки приятели. В жалбата си пред съда той казва, че е стоял до нея и я е успокоявал в продължение на 30 минути, докато тя не е изгубила съзнание след стрелбата.

Главният прокурор на Санта Фе – Мери Кармак-Алтуис – продължава разследването. Все още няма повдигнати обвинения.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Су-25 се разби край полигона в Безмер

Инцидентът се е случил при тренировъчен полет

Министерството на отбраната обеща зимни облекла за украинската армия

Не става ясно обаче какви точно са облеклата, откъде ще бъдат набавени те и дали са официално поискани от украинската страна

Интерконекторът с Гърция най-после получи Акт 16

На 1 октомври България ще може да получава азерски газ по връзката с Гърция

Отнета от руски олигарх суперяхта беше продадена за 37 млн. долара

Суперяхтата, която разполага с шест палуби, басейн и киносалон, вече е собственост на неизвестен купувач.

Държавата опита да продаде кораба "Vera Su", но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на държава да продаде на търг кораба "Вера Су", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа неуспешен

Дезинформация за 200 млн. европейци: "Мета" и журналисти разкриха руска мрежа за пропаганда

Мрежата е най-голямата досега от началото на войната. Имитиращи сайтове на медии, руски посолства и стотици долари за реклама на пропаганда

Меркел се появи с предупреждение: "Путин не блъфира с ядрената заплаха"

SDZ: "Меркел се въздържа да коментира актуални проблеми - вероятно защото част от тях са резултат и на собственото ѝ управление"

Над 80% от блоковете в София нямат мълниезащита

Инсталациите са отстранявани по време на покривни ремонти