Ново дело срещу Алек Болдуин: "Избра да играе на руска рулетка" Снимка: © Getty Images

Алек Болдуин се изправя пред второ дело, след като през октомври простреля по погрешка операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка и тя почина.

Мами Мичъл – супервайзърът на сценария за филма „Rust“, чийто продуцент е 63-годишният актьор, е внесла жалба срещу него в съда тази сряда. Според нея сценарият не е предвиждал Болдуин да изстрелва патрон от оръжието, което отне живота на 42-годишната операторка и рани режисьора Джоел Соуза.

Инцидентът се случи по време на снимките на уестърна в Ню Мексико – когато Болдуин е репетирал сцена със свое участие.

„Алек Болдуин, съзнателно и без причина или оправдание, вдигна и натисна спусъка на заредения пистолет, въпреки че сценарият за предстоящата сцена не предвиждаше той да стреля с оръжието“, пише в жалбата на Мичъл, цитирана от The Guardian.

Ново дело срещу Алек Болдуин: "Избра да играе на руска рулетка"

„Г-н Болдуин избра да играе на руска рулетка със зареден пистолет, без да го провери и без да накара оръжейника да го направи. Поведението му и това на останалите продуценти… беше целенасочен акт и/или пропуск, без никаква основателна причина или извинение, и с пълно пренебрегване на последствията“, заявява супервайзърът.

Според жалбата на Мичъл тя стояла на около 1 метър от актьора, когато той стрелял към камерата. В резултат на това преживяла „сериозна психическа травма и шок“, както и „екстремна психическа и нервна криза“.

Делото е и срещу оръжейника Хана Гутиерес-Рийд, срещу асистент-режисьора Дейвид Холс и няколко компании, работещи по продукцията.

Холивуд след инцидента с Алек Болдуин: Забранете бойните оръжия на снимачната площадка Холивуд след инцидента с Алек Болдуин: Забранете бойните оръжия на снимачната площадка

Оръжието на Болдуин му е подадено от Холс, който го е взел от количката с общо три пистолета, приготвена от оръжейника. Той го е внесъл в дървена постройка, в която е трябвало да се заснеме следващата сцена. Предал го е на актьора и му е казал, че е "безопасно", без сам да подозира, че е заредено с бойни патрони, вместо с халосни.

Болдуин отказва да коментира случилото се заради продължаващото разследване. Той твърди, че такъв инцидент „се случва веднъж на трилион пъти“ и е „за“ ограничаване използването на истински оръжия на снимачните площадки.

Папараци спряха Алек Болдуин на пътя и го принудиха да говори за фаталния инцидент Папараци спряха Алек Болдуин на пътя и го принудиха да говори за фаталния инцидент

Преди около седмица в съда влезе първото дело срещу актьора и още 21 души от снимачния екип на филма "Rust" – заради проявена престъпна небрежност по време на заснемането на продукцията. То бе заведено от главния осветител Серж Светной. Според показанията му куршумът от оръжието е минал на разстояние от около 5 сантиметра от самия него.

Мъжът е бил шокиран при вида на простреляната Хътчинс, с която са били близки приятели. В жалбата си пред съда той казва, че е стоял до нея и я е успокоявал в продължение на 30 минути, докато тя не е изгубила съзнание след стрелбата.

Главният прокурор на Санта Фе – Мери Кармак-Алтуис – продължава разследването. Все още няма повдигнати обвинения.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Романът "Времеубежище" на Георги Господинов ще се изучава в New York University

"Времеубежище" ще бъде изучавам в курса на университета "Романът днес".

18:24 - 09.12.2023
Живот

2000 бота са били активизирани, за да възхваляват съдържание, свързано с COP28

Ботове действаха и по-рано тази година, когато защитаваха спорното домакинство на ОАЕ

17:04 - 09.12.2023
Важно днес

Кирил Петков: Kоординацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура

Петков обяви, че не приема обвиненията в безпринципност

15:35 - 09.12.2023
Живот

Защо Time избра Тейлър Суифт за човек на година?

Няколко дни след обявяване на победителя, TIME публикува мотивите за избора си.

14:17 - 09.12.2023
Спорт

Седмица в паралелната вселена: Гонзо представи книга и всичко е точно  

Да представяш „нова философия за футбола“ е направо цинично. А да искаш още 3-4 години за работа - нагло.

13:00 - 09.12.2023
Важно днес

Олена Зеленска: Спирането на финансовата помощ за Украйна означава просто, че ще умрем

Преди дни Сенатът на САЩ блокира милиарди долари нова помощ за Украйна

12:06 - 09.12.2023
Живот

Ректорът на "Харвард" се извини за противоречивите си изказвания

Преди дни Гей отказа да отговори на въпроса дали призивът към геноцид над евреите представлява нарушение спрямо правилата

10:49 - 09.12.2023