Папараци спряха Алек Болдуин на пътя и го принудиха да говори за фаталния инцидент

Алек Болдуин направи първо публично изявление пред медиите след инцидента на снимачната площадка в Санта Фе, при който по погрешка простреля фатално операторката Халина Хътчинс.

Появата му обаче не стана на пресконференция, а на пътя в американския щат Вермонт, където актьорът беше спрян от папараци заедно със съпругата му Хилария и децата им.

Фотографите са преследвали 63-годишния Болдуин и са го принудили да слезе от автомобила, за да отговаря на въпросите им, става ясно от видео, качено в TMZ.

Актьорът заяви няколко пъти, че няма право да говори по темата с продължаващото разследване около смъртта на 42-годишната Хътчинс. Тя беше простреляна случайно от Болдуин по рано през месеца, по време на снимките на уестърна „Rust“. Това се е случило, докато актьорът е репетирал сцена, включваща насочване на пистолет към обектива на камерата. Оръжието било подадено от асистент-режисьора Дейв Холс, който казал, че е безопасно, без да подозира, че не е заредено с халосни патрони, а с бойни.

48-годишният режисьор Джоел Соуза, който се е намирал зад Хътчинс, също пострада при инцидента, но състоянието му се подобрява. Все още няма повдигнати обвинения.

Раненият режисьор: Алек Болдуин насочи пистолета към камерата и той гръмна изведнъж Раненият режисьор: Алек Болдуин насочи пистолета към камерата и той гръмна изведнъж

„Такъв инцидент се случва веднъж на трилион пъти“, каза Болдуин пред папараците във Вермонт. „Колко патрона са изстреляни на снимачните площадки през последните 75 години? Замислете се. Това е Америка“.

„Халина Хътчинс беше мой приятел. В деня, в който пристигнах в Санта Фе и започнахме да снимаме, излязохме на вечеря с нея и Джоел Соуза. Бяхме много добре стикован тим и накрая се случи това ужасяващо събитие“, каза 63-годишният актьор, който е и продуцент на „Rust“. Снимките на филма няма да продължат на този етап, а Болдуин няма представа дали изобщо ще бъдат подновени в бъдеще.

Актьорът спомена, че се е срещнал с вдовеца на Хътчинс – Матю, който е „в шок“, а същото важи за 9-годишния им син.

Болдуин заяви, че е „за“ ограничаване използването на истински оръжия на снимачните площадки, защото това може да спаси животи. „Това е нещо, от което съм заинтересован и бих подкрепил“.

„Сега трябва да се вземат мерки – да се използват гумени или пластмасови оръжия, а не истински. Не съм експерт, но трябва да се вземе такова решение от компетентни хора“, заяви Болдуин.

Междувременно оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд, която е подготвила оръжието за сцената, направи изявление, в което обяви, че не е знаела откъде са дошли бойните патрони. Добави, че никога не е виждала някой да изстрелва такива патрони с пистолета, нито е щяла да го позволи.


Холивуд след инцидента с Алек Болдуин: Забранете бойните оръжия на снимачната площадка Холивуд след инцидента с Алек Болдуин: Забранете бойните оръжия на снимачната площадка



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024