Александър Морфов е уволнен дисциплинарно в деня, в който Кръстева напусна Народния театър Снимка: © Facebook

Александър Морфов е уволнен дисциплинарно от Народния театър "Иван Вазов", в който той работеше като главен режисьор.

Новината беше съобщена от актрисата и негова съпруга Рени Врангова.

"Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов", пише тя.

Уволнението на Морфов идва в деня, в който PR-ът на Народния театър Велислава Кръстева обяви, че напуска поста си, без да коментира мотиви.

Режисьорът беше в остър конфликт с нея заради партийната ѝ обвързаност и появата ѝ с Ахмед Доган в деня на изборите на 2 октомври 2022 г. - период, в който тя вече работеше като ръководител "Връзки с обществеността" на театъра, а не на ДПС.

По неофициална информация, която се разпространяваше в последните дни - оставката на Кръстева трябваше да стане част от организационна промяна в Народния театър, при която и длъжностите на PR-a, и на главния режисьор да бъдат съкратени.

В крайна сметка това не се случва, а Морфов е отстранен за предполагаемо "нарушаване на трудовата дисциплина", ако се съди по мотива на Василев.

Още преди дни Морфов коментира пред БНР, че е очаквал да бъде отстранен, защото "структурите на ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция".

"Цялата помия, която се изсипа върху мен, с всичките инсинуации и лъжи, всичко това беше направено, за да ме освободят,. Както преди пет години Мариус Донкин свали всички мои представления и бях освободен от театъра. Структурите ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция и това, което мисля и говоря за тях. Тези структури съсипаха България и продължават да я съсипват. Това е тотална политическа амнезия, нищо не се е случило, всичко се е забравило. Въпросът е да се забрави, да не се говори за това кой кой е. Няма морал, няма достойнство. Това е, което се случи в Народния театър - няма връзка с никакво творчество, с надежди, с бъдеще. Най-лошото е, че това се превърна в модел за съществуване на поколението", каза още режисьорът пред Българското национално радио.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024