Велислава Кръстева напусна Народния театър с цитат от Библията

Велислава Кръстева напуска поста си на PR на Народния театър "Иван Вазов" - развръзка след продължителния и доста шумен скандал с режисьора Александър Морфов.

Около час по-късно стана ясно, че и Александър Морфов е "жертван" с дисциплинарно уволнение от директора на театъра Васил Василев.

"От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов”. За мен беше чест", пише Кръстева в своя Facebook-профил, като прибавя следния цитат от библейската книга на Еклесиаст:

"Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир".

Велислава Кръстева беше назначена за ръководител на "Връзки с обществеността" на Народния театър през лятото на 2022 г., след като новоизбраният директор Васил Василев встъпи в длъжност.

Василев и Кръстева бяха зам.-министри на културата в мандата на Петър Стоянович през 2013-2014 (в кабинета "Орешарски"). Преди това тя дълги години отговаряше за PR-a на ДПС, като дори беше депутат от партийната група.

Появата ѝ рамо до рамо с Ахмед Доган на парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. обаче провокира тежък сблъсък между нея и главния режисьор на театъра Александър Морфов, който "нашари" вратата на кабинета ѝ с надписи "Официален офис на ДПС" и "Изчезвай" през януари.

Напрежението така и не беше разрешено от директора Васил Василев, който започна да прави обструкции в театралната работа на Морфов, след като не успя да се справи с политическия скандал.

По неофициална информация, която се разпространяваше в последните дни - оставката на Кръстева може да се окаже част от организационна промяна в Народния театър, при която и длъжността на главния режисьор да бъде съкратена.

Оказва се, че Васил Василев е предпочел директно да уволни Морфов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Аутопсия ще покаже кога и от какво е починал "брат Галев"

Свещеникът в село Ресилово го обяви за "добър християнин"

08:02 - 05.06.2023

Христо Иванов оправда срещата с Пеевски с нуждата от широка подкрепа за политически преход

Част от трансформацията, за която говори той, е и изчистването на корупцията

18:47 - 04.06.2023

Дончев за кабинета „Денков“: Не всички в ГЕРБ са щастливи, ще видим дали ще го подкрепят 

Томислав Дончев не изключва възможността за пълен мандат на правителството

18:22 - 04.06.2023

От поп звезда до социално ангажиран магнат: Новият проект на Дуа Липа откъсва младите от интернет

Дуа Липа споделя за книгите, имиграцията, политиката и проблема с мъжете

17:15 - 04.06.2023