Алибегов застана "на амбразурата" за Фандъкова срещу "Спаси София"

Ресторантьорското сдружение на Ричард Алибегов реши да контраатакува "Спаси София" в деня, в който организацията обяви протест срещу Йорданка Фандъкова заради безобразния ремонт на жълтите павета.

В обща декларация на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България се заявява "силно притеснение от изключитлено агресивната атака, която "Спаси София" организира срещу българската столица София".

В писмото им не се споменава нито какъв е поводът да се самосезират, нито какво отношение имат баровете и ресторантите към текущия скандал за поредния "ремонт на ремонта" в центъра на града. Единствената препратка, която правят към собствения си бизнес, са споровете им с Борис Бонев за пешеходната зона на "Съборна" и критиките му за вида на ул. "Витоша", на която се намира и бар "Рафи" на Ричард Алибегов.

Вместо това БАЗ и СЗБ се жалват от "политическите амбиции на "Спаси София" (Борис Бонев е общински съветник от три години), и обвиняват движението в това, че "вреди по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни".

"София със сигурност има проблеми и то не малко. Но като цяло е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности", се казва в писмото на Алибегов и партньори.

"С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „една къщичка за птички не са построили", се казва още в писмото.

Най-неочакваният им аргумент срещу "Спаси София" се оказва наблюдението, че "не сме забелязали подобни вътрешни атаки да има срещу Париж, например" и обвиняват хората на Бонев, че "съсипват София като туристическа дестинация".

Писмото идва седмица след поредния скандал около неадекватния ремонт в централната градска част, заради който дори Столична община призна, че ще се наложи да се повтори - подреждането на жълтите павета пред Народното събрание.

Дни преди парламентарните избори Ричард Алибегов се появи на среща с Бойко Борисов в централата на ГЕРБ - близостта между двамата е публично известна още от началото на Covid-кризата, когато представителят на ресторантьорите със своите жалби получаваше едва ли не равен достъп до медийно и политическо внимание като лекарите от Пандемичния щаб.

Жълтите павета протест Протест ще поиска оставката на Фандъкова. Заради съсипаните павета

"Не ходете пеша! Размествате паветата"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022