Андрей Гюров, ПП: Вместо да се занимаваме с хартиените бюлетини, трябваше да гледаме бюджета

Председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров обвини ГЕРБ, БСП и ДПС в това ,че са "силно загрижени за хартиената бюлетина", докато парламентът оставя основни обществени проблеми за решаване на втори план - като бюджета за 2023 г.

"Вместо да се занимаваме с хартиените бюлетини, трябваше да гледаме бюджета за 2023 г., да удължим действащите мерки и да обсъдим нови мерки, които да ги допълнят", каза той пред "Панорама".

ПП критикуват служебния кабинет заради решението му да не открие нова бюджетна процедура, а да поиска удължаване на действащия държавен бюджет с още три месеца.

Според Гюров - ПП са готови да подкрепят решения, които да спазват "консерватизма и дисциплината във финансовите разходи", въпреки заявленията на ГЕРБ и ДПС, че гласуването на нов бюджет в предизборна ситуация ще доведе до залагане на извънреден дефицит.

В петък 125 гласа в Народното събрание върнаха смесеното гласуване обратно към Изборния кодекс, макар и на първо четене.

  • Основният аргумент на ГЕРБ в подкрепа на инициативата на БСП бяха претоплените мотиви от атаката им срещу машинното гласуване пред КС за дискриминация - жалба, която конституционните съдии отхвърлиха още през 2021 г.
  • Даниел Митов също се опита да защити тази теза, като обяви, че "само 30% от българското население е дигитално грамотно", докато Гюров му отговори, че спадът на избирателната активност в секциите с хартиени бюлетини всъщност е двойно по-голям от тази при машините.

Даниел Митов приши Асен Василев към "проруската фракция" заради F-16


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024
Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024