Андрю Тейт остава в ареста. Съдът отхвърли жалбата му и започна нови обиски Снимка: © Getty Images

Румънските власти са провели нови обиски в рамките на разследването срещу инфлуенсъра Андрю Тейт.

Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма (DIICOT) в Румъния съобщи, че в четвъртък сутринта са били претърсени седем жилища в Букурещ и окръзите Илфов и Прахова във връзка с разследването.

Това се случва, след като съдът отхвърли жалбата на Тейт срещу неговия 30-дневен арест, както и срещу конфискуването на свързани с него имоти и луксозни автомобили. Интернет звездата беше задържана през декември заедно с брат си по обвинения в предполагаем трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за експлоатация на жени.

Отхвърлянето на жалбата дава възможност на прокурорите да поискат удължаване на срока за задържане до 180 дни. Популярността на Тейт обаче изглежда не стихва, тъй като малка група от негови фенове се събра пред съда малко преди изслушването му във вторник.

В документ от румънския съд се посочва, че "не може да се пренебрегне възможността обвиняемиети да се укрият от разследването", както и, че те могат "да напуснат Румъния и да се установят в страни, които не позволяват екстрадиция".

"Аз съм много разочарован. Мярката ми се струва прекомерна", заяви Еуген Видиняк, адвокат на братята Тейт.

Румънските прокурори твърдят, че братята са използвали метода "любовник", с който са вербували жени, като са ги съблазнявали и лъжливо са твърдели, че искат връзка с тях. След това жените са били отвеждани в имоти в покрайнините на столицата Букурещ и чрез физическо насилие и психическо сплашване са били сексуално експлоатирани. Те са били принуждавани да създават порнографско съдържание за сайтове на социални медии, което, според прокурорите, е генерирало големи финансови печалби.

По делото са задържани и двама румънски граждани. И четиримата заподозрени по делото отричат да са извършили престъпление, а адвокатите им твърдят, че срещу тях няма доказателства. Властите обаче заявиха по-рано, че арестите са извършени въз основа на разкази на шест жени.

Междувременно изданието "Vice World News" публикува серия от съобщения, за които се твърди, че показват как Андрю Тейт одобрява извършването на сексуално посегателство срещу жена.

Според изданието, инфлуенсърът е изпратил заплашителни съобщения на жена, която го обвинява в изнасилване. Те са били изпратени от Тейт, малко след като сексуалното посегателство е било извършено срещу нея.

"Обичам да те изнасилвам. Чудовищата са си чудовища. Когато си под мой контрол, правя каквото си поискам", пише интернет звездата в едно от съобщенията, цитирани от Vice.

През 2015 г. Тейт е арестуван от британската полиция, след като три жени отправят твърдения, че той ги е насилвал сексуално. Британската прокуратура не е повдигнала обвинения по нито един от случаите.

Скандалният инфлуенсър Андрю Тейт Андрю Тейт - "инфлуенсърът на омразата", когото Румъния арестува за трафик на хора


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ФК "Левски" осъди расистките изказвания на Гонзо

Фракцията "Ултрас Левски" обаче се оказа недоволна

15:48 - 27.01.2023

Нощният влак София-Варна стана денонощен

8 часа закъснение по трасето, пътниците били принудени да слязат в чакалнята на гара Стряма

14:43 - 27.01.2023

Депутатите приеха символично механизъм за разследване на главния прокурор

Гласуваните промени нямат шанс да бъдат окончателно приети до края на работата на парламента

13:57 - 27.01.2023

НАП е провела 3 ревизии на Nexo заради неплатен ДДС

Проверките на българското дружество са започнали още през март 2021

13:09 - 27.01.2023

Meta защити Telus и избяга от конкретни обяснения за заглушените критични гласове във Facebook

Основният въпрос "защо и как се блокират граждански гласове" остава с неясен отговор.

12:06 - 27.01.2023

Бащата на Джокович гледа полуфинала на сина си от вкъщи след скандала с привърженици на Путин

Организаторите на Australia Open потвърдиха, че Сърджан Джокович няма да е на трибуните за полуфиналния мач

11:30 - 27.01.2023