Андрю Тейт остава в ареста. Съдът отхвърли жалбата му и започна нови обиски Снимка: © Getty Images

Румънските власти са провели нови обиски в рамките на разследването срещу инфлуенсъра Андрю Тейт.

Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма (DIICOT) в Румъния съобщи, че в четвъртък сутринта са били претърсени седем жилища в Букурещ и окръзите Илфов и Прахова във връзка с разследването.

Това се случва, след като съдът отхвърли жалбата на Тейт срещу неговия 30-дневен арест, както и срещу конфискуването на свързани с него имоти и луксозни автомобили. Интернет звездата беше задържана през декември заедно с брат си по обвинения в предполагаем трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за експлоатация на жени.

Отхвърлянето на жалбата дава възможност на прокурорите да поискат удължаване на срока за задържане до 180 дни. Популярността на Тейт обаче изглежда не стихва, тъй като малка група от негови фенове се събра пред съда малко преди изслушването му във вторник.

В документ от румънския съд се посочва, че "не може да се пренебрегне възможността обвиняемиети да се укрият от разследването", както и, че те могат "да напуснат Румъния и да се установят в страни, които не позволяват екстрадиция".

"Аз съм много разочарован. Мярката ми се струва прекомерна", заяви Еуген Видиняк, адвокат на братята Тейт.

Румънските прокурори твърдят, че братята са използвали метода "любовник", с който са вербували жени, като са ги съблазнявали и лъжливо са твърдели, че искат връзка с тях. След това жените са били отвеждани в имоти в покрайнините на столицата Букурещ и чрез физическо насилие и психическо сплашване са били сексуално експлоатирани. Те са били принуждавани да създават порнографско съдържание за сайтове на социални медии, което, според прокурорите, е генерирало големи финансови печалби.

По делото са задържани и двама румънски граждани. И четиримата заподозрени по делото отричат да са извършили престъпление, а адвокатите им твърдят, че срещу тях няма доказателства. Властите обаче заявиха по-рано, че арестите са извършени въз основа на разкази на шест жени.

Междувременно изданието "Vice World News" публикува серия от съобщения, за които се твърди, че показват как Андрю Тейт одобрява извършването на сексуално посегателство срещу жена.

Според изданието, инфлуенсърът е изпратил заплашителни съобщения на жена, която го обвинява в изнасилване. Те са били изпратени от Тейт, малко след като сексуалното посегателство е било извършено срещу нея.

"Обичам да те изнасилвам. Чудовищата са си чудовища. Когато си под мой контрол, правя каквото си поискам", пише интернет звездата в едно от съобщенията, цитирани от Vice.

През 2015 г. Тейт е арестуван от британската полиция, след като три жени отправят твърдения, че той ги е насилвал сексуално. Британската прокуратура не е повдигнала обвинения по нито един от случаите.

Скандалният инфлуенсър Андрю Тейт Андрю Тейт - "инфлуенсърът на омразата", когото Румъния арестува за трафик на хора


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024