Андрю Тейт се изправя пред съда. Полицията конфискува 15 от луксозните му автомобили Снимка: © Twitter

Румънските власти конфискуваха 15 луксозни автомобила в рамките на разследване срещу инфлуенсъра Андрю Тейт, който беше арестуван заедно с брат си в края на миналата година.

Прокурорите съобщиха, че в четвъртък са иззели четири от неговите автомобили, след като при обиски, извършени по-рано през седмицата, са отнети други 11 превозни средства. Знае се, че поне седем от иззетите автомобили са регистрирани на името на братята Тейт.

Властите не разкриха марките и моделите на колите, но румънската информационна служба Gândul публикува снимки, на които, според нея, се виждат конфискуваните автомобили. Сред тях са Rolls-Royce Wraith, който струва най-малко 300 хил. щатски долара, и Aston Martin Vanquish S Ultimate, който е на цена от около 250 хил. щатски долара.

Автомобилите са конфискувани, за да се установи дали Тейт е купувал колите с пари, изкарани чрез трафик на хора.

36-годишният бивш професионален кикбоксьор, който е блокиран от редица социални мрежи заради женомразки коментари и реч на омразата, трябва да се яви в съда следващата седмица. Към момента той е задържан заедно с брат си Тристан по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група.

Иззети са и над 10 имота или земя, собственост на регистрирани от тях компании, които ще бъдат използвани за заплащане на разходите по разследването и изплащане на обезщетения на жертвите, ако те бъдат осъдени, обясни Рамона Бола, говорител на румънската Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма (DIICOT), цитиран от в. "Гардиън".

Следващата седмица в съда в Букурещ се очаква да бъдат разгледани жалбите на двамата братя срещу решението на съдебната власт да удължи срока на ареста им от 24 часа на 30 дни. Те обжалват и конфискацията на част от вещите им.

Според DIICOT във връзка с разследването са идентифицирани шестима пострадали от действията на Тейт, като за един от тях се твърди, че е бил подложен на насилствено сексуално посегателство през март. Има и твърдения, че някои от жертвите са били транспортирани и настанявани в сгради в окръг Илфов, намиращ се край Букурещ, където те са били принуждавани да правят порнографско съдържание.

Дирекцията публикува видеозапис от обиска, на който се вижда, че в една от стаите са изложени оръжия, ножове и пари.

"Университетът" на Андрю Тейт, който стои зад онлайн секс схемите на инфлуенсъра


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ФК "Левски" осъди расистките изказвания на Гонзо

Фракцията "Ултрас Левски" обаче се оказа недоволна

15:48 - 27.01.2023

Нощният влак София-Варна стана денонощен

8 часа закъснение по трасето, пътниците били принудени да слязат в чакалнята на гара Стряма

14:43 - 27.01.2023

Депутатите приеха символично механизъм за разследване на главния прокурор

Гласуваните промени нямат шанс да бъдат окончателно приети до края на работата на парламента

13:57 - 27.01.2023

НАП е провела 3 ревизии на Nexo заради неплатен ДДС

Проверките на българското дружество са започнали още през март 2021

13:09 - 27.01.2023

Meta защити Telus и избяга от конкретни обяснения за заглушените критични гласове във Facebook

Основният въпрос "защо и как се блокират граждански гласове" остава с неясен отговор.

12:06 - 27.01.2023