Андрю Тейт ще бъде разследван за "по-сериозни" обвинения в трафик на хора Снимка: © Getty Images

Румънската прокуратура промени обвинението си срещу инфлуенсъра Андрю Тейт, като той и брат му Тристан вече се разследват за трафик на хора в продължителна форма. Това е обвинение в по-тежко престъпление от предишното такова, което засягаше само отделни случаи на трафик, съобщава "Ройтерс".

Братята Тейт и две румънски гражданки са под домашен арест в очакване на наказателно разследване по подозрение в трафик на хора, изнасилване и сформиране на престъпна група за сексуална експлоатация на жени. Те отричат обвиненията.

Делото срещу тях все още не е стигнало до съда, тъй като то все още е в процес на разследване. Очаква се това да стане по-късно през юни.

Андрю Тейт и брат му бяха задържани от румънската полиция през декември 2022 г., а през март - пуснати под домашен арест. Интернет звездата отрича твърденията на отделни жени, които го обвиняват в изнасилване и експлоатация. Румънската прокуратура обаче сега ще търси по наказателна отговорност от Тейт по по-тежко обвинение. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на до 10 години затвор.

Прокурорите са започнали друго отделно разследване срещу румънец, близък до братята Тейт, по обвинения в трафик на хора и сформиране на престъпна група за сексуална експлоатация.

Съдебните власти посочват, че въпросният Влад Обузич и други двама заподозрени са набирали предполагаемите си жертви, като са ги съблазнявали и лъжливо са твърдели, че искат връзка или брак. След това жертвите са били принуждавани да създават порнографско съдържание за сайтове, като заподозрените са задържали по-голямата част от печалбата.

Инфлуенсърът Андрю Тейт в Румъния Андрю Тейт даде първото си интервю след затвора. Обяви го за "нагласено", след като не хареса въпросите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024