Ангел Христов не е пристигнал в България със самолет, но е починал у нас от инфаркт Снимка: © Screenshot/@Nova

Издирваният престъпник Ангел Христов от т.нар. "братя Галеви" е починал на територията на България. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Резултатите от аутопсията на Христов вече са готови и от прокуратурата съобщиха, че смъртта му е следствие на инфаркт или по-конкретно "остро разстройство на коронарното кръвообращение".

В неделя служебният министър допусна, че е възможно издирваното лице да не е влязъл жив в страната, а само тялото му да е било транспортирано дотук - тази версия обаче вече е отхвърлена.

Все още не е ясно как точно брат Галев е влязъл в страната, въпреки че е обявен за международно издирване с червена бюлетина от "Интерпол". Демерджиев обаче обяви, че Христов не е влязъл със самолет в страната, тъй като са проверени всички камери по летищата и пристигането му не е установено. Властите проверяват две други възможности - да е влязъл през сухопътна граница като Гърция в часове, когато се не са се проверявали лични документи, или да е преминал нелегално.

"Има съвсем легални възможности да се влезе от Гърция, без да се извършва контрол на документи. Когато пунктовете са натоварени, има часове, в които се преминава при облекчен режим”, уточни Демерджиев, цитиран от Н

МВР продължава с проверките, като Демерджиев посочи, че е била разпитана съпругата на Христов, която давала "изключително несигурни и нестабилни данни". Проверява се и дали другият "брат" - Пламен Галев, също не е на територията на България, но към момента няма такава информация.

Междувременно много от въпросите около смъртта на Ангел Христов остават неотговорени, включително и този за мястото на смъртта му.

Христов беше обявен за международно издирване, след като през 2012 г. избяга заедно с партньора си Пламен Галев след влязла в сила осъдителна присъда за организиране на престъпна група за рекет и изнудване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев не прочел доклада на ДАНС за шпионите в Руската църква, но не е съгласен с бързото им гонене

""Когато се освети някой като агент, това не означава, че трябва моментално да бъде изгонен от територията на страната"

17:26 - 26.09.2023

От Стажантът до Кандидатът

За пътя от нюзрума до политическата централа

17:23 - 26.09.2023

България и САЩ подписаха меморандум за борба с дезинформацията

Мария Габриел се срещна с Антъни Блинкен в САЩ

16:46 - 26.09.2023

Испания отново съди Шакира за укриване на 6,7 млн. евро от данъци

Това са поредните обвинения в данъчни измами срещу певицата.

16:35 - 26.09.2023

Тодор Тагарев се срещна с Иван Костов в Министерството на отбраната

"Всеки демократично мислещ човек е загрижен да имаме стабилно управление"

16:32 - 26.09.2023

Компании от САЩ са на 4-то място сред преките инвеститори в България

Американската търговска камара и правителството на работна закуска за 120 г. дипломатически отношения САЩ-България

16:11 - 26.09.2023