Ангелкова вече си спомни, че познава Живко Коцев "в чисто човешки план"

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова реши да проговори след скандала с изтеклите снимки от разследването за Агенция "Митници", на които се вижда в компанията на екс-главния секретар на МВР Живко Коцев.

В интервю за "24 часа" Ангелкова признава, че се познава с Коцев, което тя определя като "житейско решение с непредсказуеми последствия" - без да дава повече информация за отношенията си с него.

"Очевидно присъствието ми на няколко повода и публично познатото ми име станаха основание за замесването ми в тази история", казва тя.

Само до преди месец - версията ѝ пред Софийската градска прокуратура е била доста по-различна. Според ръководителката на СГП Илияна Кирилова - Ангелкова е твърдяла при разпити, че "не се разпознава" на общите си снимки с Живко Коцев, заради което се наложи да се прави лицево-идентификационна експертиза.

Кирилова иронично коментира, че ако самоличността на бившия министър на транспорта се потвърди, "се притеснява дали тя няма проблеми с паметта".

Николина Ангелкова обяснява пред "24 часа", че прекратила контакт с Живко Коцев и не очаквала, че "най-висшият полицай в държавата" може да се познава с предполагаеми контрабандисти: "Все пак те трябва да ги хващат", казва тя.

В интервюто си тя твърди, че отношенията ѝ с Коцев били "обикновено познанство в чисто човешки план" и че е останала "шокирана и афектирана" от обвързването ѝ с разследването.

Тя не коментира показанията си пред прокуратурата, с които оспорва присъствието си в компанията на Коцев и Димитров.

Но изразява недоволство, че "понася негативните последици заради едно обикновено познанство", а хора като Бойко Рашков и Асен Василев "днес продължават да имат амбиции за управлението на държавата на най-високо ниво".

В интервюто за "24 часа" Ангелкова развива и собствените си възгледи за проблемите на българския туризъм за "платежоспособни туристи" от личен опит да представи България на хора от "близки приятели от САЩ и Индия".

"Оказа се проблем намирането на луксозен транспорт, с който групата да пътуваме над 800 км из страната. На първия ден се наложи да освободя, меко казано, екскурзовода, когото бях наела с препоръки, защото реши да посрещне гостите ни с информация, че сме най-бедната държава в ЕС и че младите хора емигрирали масово от страната. На втория ден вече аз разказвах за Боянската църква. Предизвикателства предизвика всички трансфери с микробус, които отнемаха цяла вечност. Летищата у нас са малко и не могат да обслужват високопозиционирани туристи с частен транспорт. За щастие, всички трудности останаха под радара за гостите ни и те бяха очаровани от Пловдив, Розовата долина, Несебър и други над 20 забележителности. Имаме известно изоставане като дестинация в услугата и инфраструктурата, за да сме на нивото на луксозните световни дестинации", обяснява Николина Ангелкова, която беше министър на транспорта и туризма между 2014 и 2020 г.

В края на интервюто си тя обяснява, че в момента се занимавал с "бизнес и филантропия", но "не изключва възможността да се върне в политиката, ако се появи подходяща възможност, която да съответства на моите ценности и стремежи".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Глобален компютърен срив спря самолети, засегна компании и медии

Oт Microsoft казват, че работят по отстраняването на проблема

10:26 - 19.07.2024
Важно днес

Мирчев пита президента защо Пеевски е с държавна охрана от години

Бившият депутат твърди, че Пеевски от доста време се ползва с държавна охрана

09:55 - 19.07.2024
Важно днес

Стоянов: "Щяхме да коментираме BG Alert, ако имаше жертви", нападна "тези хора", които му искат оставката

Служебният премиер Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов дадоха съвместен брифинг от село Мамарчево за актуалната обстановка в страната. 

09:09 - 19.07.2024
Важно днес

Тръмп призова за единство и със серия от словесни атаки обеща нова ера за Америка

Тръмп изнесе рекордно дълга реч пред съпартийците си и заплаши с "най-голямото депортиране" в историята на САЩ

08:31 - 19.07.2024
Важно днес

След атака с дрон над Тел Авив има загинал и поне 10 ранени

Говорител на йеменските бунтовници хути пое отговорност за удара.

08:07 - 19.07.2024
Млада България

Проблемите и възможностите, които класациите на елитните гимназии скриват

Разговор с Анет Маринова - консултант по приобщаващо образование, за капацитета на образователната система да гарантира правото на образование и обучение в оптимални условия и за всички.

07:57 - 19.07.2024
Важно днес

Гръмотевични бури, но и опасна жега се очакват в петък

Предупреждения за високи температури и за гръмотевични бури

07:49 - 19.07.2024
Важно днес

Главчев свиква Съвета по сигурността заради продължаващите пожари в страната

Борбата с големия пожар в ямболското село Воден продължава

07:33 - 19.07.2024