Англичанин почина след груба намеса на охраната в пловдивска болница (обновена) Снимка: © Screenshot bTV

Прокуратурата разследва смъртта на английски гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, който е бил удрян и блъскан от охраната на лечебното заведение. Грозните сцени са заснети от видеокамерите на болницата.

В четвъртък мъжът потърсил помощ с оплаквания от силно главоболие и световъртеж. Английският гражданин е приет в Спешното отделение, където му е сложена система и му е оказана помощ. След това лекарите го изписали. Англичанинът обаче настоявал, че не се чувства добре, поискал допълнителна медицинска помощ и отново се опитал да влезе в Спешното отделение.

Камерите на входа заснемат как униформени спират мъжа, блъскат го, удрят го, а един от охранителите го поваля на земята.

Мъжът в крайна сметка отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче умира. Първоначалните данни сочат, че той е починал от инфаркт.

Охранителите, участвали в грубата разправа, са били задържани за 24 часа и вече са освободени.

В позиция до БНТ частната охранителната фирма, чието име не се споменава, твърди, че гардовете са действали "професионално".

Според нея служителите ѝ са потърсили съдействие от полицията, а всъщност екипът на място реагирал на повикване с паник бутон от спешния сектор в болницата.

На място открили англичанина в явно нетрезво състояние, който, по думите им, се държал арогантно, обиждал с нецензурни изрази на английски език и правел опити да нахлуе в лечебното заведение, след като вече е бил прегледан в него.

Според версията на охранителната фирма "при съприкосновение с един от охранителите, под влияние на алкохола, той изгубил равновесие и паднал на земята".

На кадри от охранителните камери на болницата, разпространени от медиите, се вижда как служителите на частната фирма се опитват да отпратят човек, като го блъскат, а при един от ударите мъжът пада на земята. Сцената се разиграва пред хора, чакащи пред болницата.

Прокуратурата разследва случая, образувано е и досъдебно производство.

В болницата е назначена вътрешна проверка. Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е избрана комисия, която проверява и медицинската документация. Записите от видеокамерите са предадени на разследващите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Квартали в София остават без топла вода за няколко дни през август

Вижте къде няма да има топла вода от 5 до 16 август

13:00 - 22.07.2024
Бизнес

Ryanair обяви "съществено по-евтини" билети спрямо миналото лято

Нискотарифният превозвач отчита срив в тримесечната печалба

11:51 - 22.07.2024
Важно днес

Пожарът на границата с Гърция все още не е овладян

Температурите в следващите дни ще се понижат, според прогнозата на синоптиците

10:19 - 22.07.2024
Важно днес

Николай Денков върна втория мандат на Румен Радев

Кой и кога ще получи третия мандат зависи от Румен Радев

07:35 - 22.07.2024