Апелативният съд потвърди, че Борислав Михайлов е президент на БФС, докато Бербатов свиква конгрес Снимка: © БФС

Жалбата на Агенцията по вписванията срещу решението на СГС от 1 юни за вписването на Борислав Михайлов като президент на БФС е оставена без разглеждане от Софийския апелативен съд. Това означава, че Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз.

По-рано Агенцията по вписванията отказа да впише Михайлов, но той обжалва и Софийският градски съд отсъди в негова полза. Сега Апелативният съд - София посочва липса на активна процесуална легитимация на Агенцията по вписванията да обжалва постановеното от СГС решение. Така САС постановява, че обжалваното решение е правилно и законосъобразно.

Решението излиза ден след като инициативният комитет за издигане на Димитър Бербатов за президент на БФС опита да внесе подписка с искане за свикване на извънреден конгрес. Опитът се оказа неуспешен, тъй като сградата на футболния съюз в Бояна беше заключена, като обяснението беше, че е имало деизнфекция. Въпреки това екипът на Бербатов е внесъл необходимите документи по електронен път.

Бербатов вкара полъха на промяната, Михайлов затръшна прозорците

В последните месеци Димитър Бербатов и неговият екип са се срещнали с футболни клубове в цялата страна в търсене на подкрепа за реформи в българския футбол. Желанието им е да има извънреден конгрес на БФС още тази година, като Бербатов вече обяви, че ще се кандидатира за президент.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024