Атанас Пеканов атакува БСП: Най-старата партия се мери по популизъм с "Възраждане"

Служебният вицепремиер Атанас Пеканов влезе в пряка конфронтация с ръководството на БСП, като го обвини, че тласка "най-старата партия да се мери по популизъм с крайната десница "Възраждане".

"Не ми изглежда БСП да защитава изконните ценности на лявото - работните места, инвестиции в бъдещите работни места, как България да расте по-бързо и хората да не заминават в чужбина, как да намаляват неравенствата. В техните изказвания виждам огромна доза популизъм", каза той и изрично уточни, че има предвид поведението на социалистите по време на дебата по закона за защита на жертвите на домашно насилие.

По време на обсъжданията по проекта на ДБ, който не мина дори на първо четене, Корнелия Нинова лично излезе на трибуната, за да обвинява вносителите, че опитвали да прокарат Истанбулската конвенция чрез него.

Пеканов разкритикува БСП и през включването на партията в групата с ГЕРБ, ДПС, Възраждане и "Български възход" при бламирането на промените в Застрахователния кодекс, които трябваше да преодолеят една от пречките пред влизането на България в еврозоната: "Тези партии "продадоха мача за еврото".

Той направи сравнение между дезинформацията в кампанията срещу еврото в България и Brexit, след който Великобритания се оказа единствената държава от G-7 с прогноза за спад на икономиката.

"Виждам страховете на хората. Те трябва да бъдат чути, но не ако биват заливани с неверни факти всеки ден. Еврозоната се справи с по-голям растеж от САЩ. Инфлацията в Хръватия не е по-различна от месеците преди еврото. Моето желание е българските граждани да не бъдат залъгвани. Във Великобритания по същия начин гражданите бяха убеждавани "да си върнем контрола", каза той


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024