Атанас Пеканов атакува БСП: Най-старата партия се мери по популизъм с "Възраждане"

Служебният вицепремиер Атанас Пеканов влезе в пряка конфронтация с ръководството на БСП, като го обвини, че тласка "най-старата партия да се мери по популизъм с крайната десница "Възраждане".

"Не ми изглежда БСП да защитава изконните ценности на лявото - работните места, инвестиции в бъдещите работни места, как България да расте по-бързо и хората да не заминават в чужбина, как да намаляват неравенствата. В техните изказвания виждам огромна доза популизъм", каза той и изрично уточни, че има предвид поведението на социалистите по време на дебата по закона за защита на жертвите на домашно насилие.

По време на обсъжданията по проекта на ДБ, който не мина дори на първо четене, Корнелия Нинова лично излезе на трибуната, за да обвинява вносителите, че опитвали да прокарат Истанбулската конвенция чрез него.

Пеканов разкритикува БСП и през включването на партията в групата с ГЕРБ, ДПС, Възраждане и "Български възход" при бламирането на промените в Застрахователния кодекс, които трябваше да преодолеят една от пречките пред влизането на България в еврозоната: "Тези партии "продадоха мача за еврото".

Той направи сравнение между дезинформацията в кампанията срещу еврото в България и Brexit, след който Великобритания се оказа единствената държава от G-7 с прогноза за спад на икономиката.

"Виждам страховете на хората. Те трябва да бъдат чути, но не ако биват заливани с неверни факти всеки ден. Еврозоната се справи с по-голям растеж от САЩ. Инфлацията в Хръватия не е по-различна от месеците преди еврото. Моето желание е българските граждани да не бъдат залъгвани. Във Великобритания по същия начин гражданите бяха убеждавани "да си върнем контрола", каза той


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

bTV: Ангел Христов e починал в частна болница в Дупница

Самоличността му е удостоверена по лична карта с изтекла валидност

10:23 - 05.06.2023

Гешев тръгна в политическа атака с обвинения в "преврат" и "тоталитарна репресия"

"Окей, вие не ме харесвате, някои политици не ме харесват, това ли е най-важният проблем в страната"

08:20 - 05.06.2023

Аутопсия ще покаже кога и от какво е починал "брат Галев"

Свещеникът в село Ресилово го обяви за "добър християнин"

08:02 - 05.06.2023

Христо Иванов оправда срещата с Пеевски с нуждата от широка подкрепа за политически преход

Част от трансформацията, за която говори той, е и изчистването на корупцията

18:47 - 04.06.2023

Дончев за кабинета „Денков“: Не всички в ГЕРБ са щастливи, ще видим дали ще го подкрепят 

Томислав Дончев не изключва възможността за пълен мандат на правителството

18:22 - 04.06.2023