Атанас Пеканов атакува БСП: Най-старата партия се мери по популизъм с "Възраждане"

Служебният вицепремиер Атанас Пеканов влезе в пряка конфронтация с ръководството на БСП, като го обвини, че тласка "най-старата партия да се мери по популизъм с крайната десница "Възраждане".

"Не ми изглежда БСП да защитава изконните ценности на лявото - работните места, инвестиции в бъдещите работни места, как България да расте по-бързо и хората да не заминават в чужбина, как да намаляват неравенствата. В техните изказвания виждам огромна доза популизъм", каза той и изрично уточни, че има предвид поведението на социалистите по време на дебата по закона за защита на жертвите на домашно насилие.

По време на обсъжданията по проекта на ДБ, който не мина дори на първо четене, Корнелия Нинова лично излезе на трибуната, за да обвинява вносителите, че опитвали да прокарат Истанбулската конвенция чрез него.

Пеканов разкритикува БСП и през включването на партията в групата с ГЕРБ, ДПС, Възраждане и "Български възход" при бламирането на промените в Застрахователния кодекс, които трябваше да преодолеят една от пречките пред влизането на България в еврозоната: "Тези партии "продадоха мача за еврото".

Той направи сравнение между дезинформацията в кампанията срещу еврото в България и Brexit, след който Великобритания се оказа единствената държава от G-7 с прогноза за спад на икономиката.

"Виждам страховете на хората. Те трябва да бъдат чути, но не ако биват заливани с неверни факти всеки ден. Еврозоната се справи с по-голям растеж от САЩ. Инфлацията в Хръватия не е по-различна от месеците преди еврото. Моето желание е българските граждани да не бъдат залъгвани. Във Великобритания по същия начин гражданите бяха убеждавани "да си върнем контрола", каза той


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024