В кабелните телевизии винаги е имало един основен проблем – кабелите. Откъде да го прокараш, как да го скриеш, как да го свържеш? Резултатът е, че накрая телевизорът е закован за мястото с кабела.

B-box “развързва” проблема поне по два начина – 1. самият бокс има силен wifi приемник и работи преспокойно с всички стрийминг платформи, телевизионни канали и видеотеки, без да изисква мрежов кабел; 2. – от около месец има приложение, с което дори не се нуждаете от кутията.

Вариант 1 е подходящ за хора с не много умни телевизори, а 2 – за такива с умни.

Май е време да кажем, че b-box е услуга на “Булстаком”, с която компанията дава богата и гъвкава алтернатива на сателитните пакети, които бяха в основата на бизнесмодела от миналото.

„Кабелна телевизия“, но от 21 век.

„Кутията“ – приемникът b-box – е малко, леко и добре изработено устройство, базирано на Android TV.

Тъй като графично и функционално е пипано много дискретно, андроидът работи удивително бързо и леко. Дори по-бързо от това, което сте виждали на скъпи телевизори с тази операционна система.

Дистанционното изглежда добре, интуитивно е, но най-голямото му предимство е, че бутоните „щракат“. Шегата настрана, това щракане ти дава увереност, че командата, която даваш, ще бъде изпълнена. Отделно, усещането си е приятно.

B-box има HDMI изход, оптичен изход за връзка с външна аудиосистема или саундбар, както и USB порт. Ползвахме USB порта, за да свържем безжична мишка и клавиатура, които свършиха страхотна работа по време на началните настройки – докато се вкарат всички кодове и пароли на приложенията, които ползваме.

Впоследствие бихте могли да ги ползвате за игри, така че пак няма да са ви излишни.

И „кутията“, и приложението дават достъп до над 240 канала – 130 в HD и 8 в ултра висока резолюция – 4К. Има видеотека с над 1000 заглавия, различни начини да подреждате и класирате каналите, които гледате. 

Вече сме писали, че българският спорт е силен акцент в програмата на “Булсатком".

Нещо, което обаче много горещо ви препоръчваме, са трите сезона на "Deutschland 83” - сериал, който за първи път ще се излъчва в България по ТВ-канала action-box за абонатите на "Булсатком". 

Друго предимство на телевизията на “Булсатком” е, че можете да връщате предавания от линейни канали с една седмица назад. Тоест, ако сте пропуснали изданието на “Стани богат”, в което участничка нарича свободните граждани на средновековна Германия “хамбургери”, имате седмица да го намерите и да се посмеете здраво. 

Гледайте на b-box и като прекрасна възможност да си вземете собствената телевизия със собствените си настройки с вас, когато пътувате.

Както споменахме - ако телевизорът ви е умен, вече можете да гледате каналите на “Булсатком” и без приемник. Онова, което ви трябва, е операционна система AndroidTV на телевизора и да изтеглите приложението b.box app.

Това означава, че телевизорът влиза в телефона ви и веднъж след като сте се регистрирали в b.box приложението, можете да гледате телевизия навсякъде и през всеки интернет доставчик. 

Още нещо дребно, но симпатично е, че получавате и мини социология за това кои са най-гледаните продукции от всички потребители на телевизията. Не е задължително да ви хареса, но си е допълнителен източник на препоръки. 


B.box app се предлага за всеки настоящ или нов клиент на „Булсатком“. Цената е 4.99 лв. на месец и може да се активира като допълнителен приемник към домашния абонамент.

Инсталацията е бърза и лесна, чрез сваляне на b.box app от Google Play на телевизор с Android TV и активиране на b.box app в най-близкия офис на „Булсатком“ или на телефон 0700 3 1919. Необходима e и регистрация на payments.bulsatcom.bg с данните на клиента.

"Булсатком": Трансформацията неизбежна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Пандемията и богатите: Нов милиардер на всеки 30 часа от началото на 2020 г. до днес

В същото време расте броят на хората, достигащи до крайна бедност

Кирил Петков се среща с папа Франциск в Рим

Българската делегация ще подари изработена от вълна сцена на Рождество Христово

"Пътят към освобождението е дълъг": Беларуските доброволци, които се бият в помощ на Украйна

"Невъзможно е да освободим Беларус, без да изгоним фашистките войски на Путин от Украйна“, казва един от бойците

СЗО: Пандемията все още не е приключила

Почти 1 млрд. души в страните с по-ниски доходи все още не са ваксинирани, отбелязва директорът на СЗО

Зеленски ще говори на Световния икономически форум в Давос

Продължава интензивната руска офанзива в Луганск

В навечерието на 24 май: Мощи на Кирил и Методий идват за пръв път в България

Ще останат достъпни за всенародно поклонение до 25 май

Украинските депутати посрещнаха на крака и с овации полския президент Анджей Дуда

Дуда е първият чуждестранен лидер, говорещ пред Върховната рада след началото на инвазията