Всеки, който е гледал сериали като "Dark" и "Babylon Berlin", се е убедил в това, че Германия умее да прави интригуваща и качествена ТВ-драма. А няма по-добър източник на вдъхновение от истинската история - особено добре познатата реалност от края на Студената война - реалност, която смразява с абсудите си, но и предвкусва свободата.

Точно тази идея стои в основата на трите сезона на "Deutschland 83", който за първи път ще се излъчи в България по ТВ-канала action-box за абонатите на "Булсатком" от 17 декември.

"Deutschland" е един от най-силните германски сериали от последните години - микс между шпионски трилър, геополитическа драма, много свежо чувство за хумор и усет за културния шок на един млад човек, който е прекарал целия си живот зад Желязната завеса и вижда Запада за първи път без "филтрите" на идеологията и цензурата.

Deutschland: Един от най-добрите германски сериали тръгва в България по action-box

Добавете към всичко това и саундтракът с парчета на Queen, Дейвид Боуи, The Cure, New Order, Tears for Fears, The Police, Боб Дилън, Брус Спрингстийн, и ще получите крайния резултат - история, която ще ви върне право в сърцето на 80-те години.

Главният герой Мартин Раух (в ролята: Йонас Най) е 24-годишен войник от Източна Германия, вербуван от тоталитарните служби за специална мисия - да премине границата, да се инфилтрира с фалшива самоличност в щаба на високопоставен офицер от Бундесвера и НАТО, и да започне да краде най-ценните тайни на "врага". Причината, поради която Мартин се съгласява на този план, е, че това е единственият начин да помогне за лечението на своята майка.

Докато той се опитва да изпълни поставените задачи, постепенно осъзнава, че неговите ръководители в Източен Берлин и техните по-високопоставени началници в Москва са обсебени от абсолютна параноя. Липсата им на информация за намеренията на западните страни, страхът и агресията ги води до състояние, в което са готови на всичко - дори да сложат началото на ядрена война насред Европа.

Deutschland: по action-box на Булсатком По това време Източна Германия е напълно разорена, докато Перестройката се разгръща с пълна сила в контекста на кризата със СПИН и борбата срещу апартейда.

Българските зрители, които са свидетели на съдбовните поврати, ще припознаят в сериала своите лични спомени от промените в НРБ и ще си припомнят сблъсъка между западните и социалистически ценности.

Историята на Мартин от "Deutschland 83" е продължена и в още два сезона, в които действието се развива съответно в 1986 и 1989 г. - период между необратимата финансова криза на Източна Германия и рухването на Берлинската стена.

"Deutschland" ще се излъчва по action-box от 17 декември, петък и събота от 20:00 ч., само за клиентите на Булсатком.

Ако вашият ТВ план не включва action.box, можете да заявите допълнителен пакет с каналите action.box и comedy.box още сега на 0700 31919 и да направите онлайн плащане на online.bulsatcom.bg.


Булсатком избира да си партнира с b1b-box – телевизионен канал само за български спорт Булсатком избира да си партнира с b1b-box – телевизионен канал само за български спорт

"Булсатком": Трансформацията неизбежна "Булсатком": Трансформацията неизбежна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024