Без ракети и транспаранти за мача „Левски“ - ЦСКА в събота

По-стриктни мерки за сигурност и засилено полицейско присъствие преди вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА в събота, обяви столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), след ексцесиите на 7 април.

Срещата беше белязана от безредици по трибуните, изстрелване на ракети от секторите, както и опит на феновете да нахлуят на терена.

В отговор полицията влезе в сектор „А“, един от феновете на"сините" беше откаран с линейка.

След безредиците на 7 април са били задържани общо 28 души, като шестима от тях са с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия за една година и глоба 1000 лева.

От СДВР обещават по-стриктни мерки за сигурност преди мача в събота, който ще се играе от 16:15 ч. на националния стадион „Васил Левски“.

„Няма да бъдат допускани например винили, които са леснозапалими. Няма да има ракети и пиротехнически изделия, които могат да причинят животозастрашаващи състояния", каза началникът на сектор „Масови мероприятия" в СДВР гл. инспектор Иван Георгиев.

По думите му полицейското присъствие ще бъде забележимо в центъра и в крайните квартали на София и наситено около стадиона. Автобусите на двата отбора също ще бъдат съпроводени от полиция и допълнителна охрана.

Пропускателният режим ще бъде осъществяван на етапи: на първия кръг, около спортното съоръжение, проверки ще извършва полицията, а на втория - охранителните фирми, ангажирани от домакините.

Ще бъдат използвани и дронове по време на срещата, а феновете, които нарушават правилата ще бъдат задържани или непосредствено след деянието, или след срещата, казват от СДВР.

За да не се стига до ексцесии до трибуните няма да се допускат транспаранти, които са леснозапалими, няма да се допуска и използването на ракети и пиротехника.

Ракети, камъни, бой с колани: по българските стадиони царуват хулиганите, как решиха проблема в Англия?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024
Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024