Изкупиха билетите под 350 лв. за пиесата с Джон Малкович, сайтът на Народния театър падна Снимка: © Булевард България

Само за минути след началото на продажбата на билети за пиесата с Джон Малкович, сайтът на Народния театър се срина, а в Eventim бяха изкупени почти всички предлагани места с цена по-ниска от 350 лв.

"В самотата на памуковите полета", режисирана от Тимофей Кулябин, ще се играе на три дати - 16, 17 и 18 февруари - но единствените билети, достъпни онлайн, са на цени от 350 или 400 лв.

Пред касите на Народния театър също се извиха опашки от десетки души, които искат да гледат големия американски актьор на българска театрална сцена.

Ценоразписът в Eventim, където са пуснати за продажба половината от местата в залата, показва, че билетите са оценявани на 50, 80, 100, 150, 200, 250, 350 и 400 лв. според категорията.

Първоначално в съобщенията на Народния театър се твърдеше, че билетите ще се разпространяват както на каса, така и в сайта на театъра, освен в Eventim. Това обаче не се случи - онлайн местата се разпространяваха само през Eventim, защото сайтът на театъра се срина и дълго време не показваше опцияза продажба на "В самотата на памуковите полета".

Много от недоволните хора се оплакват във Facebook-страницата на театъра заради разочарованието и неадекватната подготовка на фона на предварителните данни за много висок интерес.

Най-евтините места за пиесата са на втория балкон, но те вече не са достъпни за купуване през платформата Eventim.

"В самотата на памуковите полета" идва чрез продуцентска компания, като договорът е конфиденциален заради търговските условия в него.

Билетите в София са по-скъпи не само в сравнение с идентичната гръцка оферта, но и се доближават до тези за една постановка на "Бродуей", където редовните цени обикновено варират от 20 до 145 долара (30 до 261 лв).

Джон Маркович в постановката "В самотата на памуковите полета" Защо билетите за Джон Малкович в София се оказаха по-скъпи от тези в Атина?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023