Бисквитена торта с боровинки - рецепта Снимка: © Dr. Oetker България

Бисквитената торта е една от онези рецепти, които ни връщат в детството. Лесна, бърза и без печене. Неслучайно е любима на всички поколения.

А най-хубавото е, че е подходяща за всеки повод – от неделния обяд със семейството до делничните дни, в които ни се хапва нещо домашно, вкусно и сладко.

С екипа на Dr. Oetker ви подаряваме рецепта за бисквитена торта. А поводът е 30-годишнината от стъпването на бранда на българския кулинарен пазар.

През този период Dr. Oetker стана неотлъчна част от всяко домакинство. Днес в почти всеки кухненски шкаф могат да се открият емблематичните пакетчета мая, бакпулвер и ванилена захар Dr. Oetker.

Пълното видео за приготвяне на тортата може да видите тук. С няколко прости съставки и щипка търпение ще получите апетитен десерт, който ще впечатли всички.

Необходими продукти

1 пак. бисквити

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия

80 г захар

700 мл прясно мляко

300 г заквасена сметана

300 г маскарпоне

1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл

около 100 - 200 г сладко от боровинки

около 100 - 200 г плодове за декорация по избор - ягоди, боровинки, малини

Допълнително

около 100 - 200 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите

Приготвяне

Смесете Специалния пудинг за бисквитена торта със захарта и прясното мляко и разбъркайте. Сложете на котлона , като разбърквате, за да не загори. След като кипне, намалете котлона на средна степен и варете за 5 минути при непрекъснато бъркане. Охладете пудинга. Може да го прехвърлите в друг съд и да го охладите с помощта на вода и лед, за да не чакате дълго. Покрийте съда, в който е пудингът, за да не образува коричка.

Смесете заквасената сметана и сиренето маскарпоне, разбийте добре с миксера, добавете есенцията ванилия и охладения пудинга. Разбъркайте и кремът е готов.

Подгответе си форма с ринг (диаметър 18 см). Потопете бисквитите в студено прясно мляко и покрийте дъното на ринга с тях. Отгоре им сложете от крема, малко сладко от боровинки, пак бисквити, крем, сладко от боровинки и завършете с крем. Охладете за 12 часа в хладилник. Отгоре украсете с плодове по избор.

Dr. Oetker branding fashia долна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Силви Вартан награди Агнешка Холанд на "Синелибри" в София

Италианският актьор Тони Сервило получи отличието за изключителен принос към киноизкуството

19:58 - 24.10.2025
Живот

Джон Малкович е лицето на новата колекция на JW Anderson

На 71 г. актьорът си партнира с дизайнера Джонатан Андерсън, креативен директор на Dior

19:27 - 24.10.2025
Важно днес

В Елин Пелин официално забраниха Хелоуин

Кметът Ивайло Симеонов обяви, че в града ще се празнува светлината на знанието, а не сенките на чуждите обичаи

17:30 - 24.10.2025
Важно днес

Хърватия възстановява задължителната военна служба

До края на годината властите ще започнат да призовават за медицински прегледи родените през 2007 г.

16:55 - 24.10.2025
Важно днес

Окончателно: 9 години затвор за шофьора, причинил смъртта на Ферарио Спасов

Върховният касационен съд потвърди присъдата срещу 25-годишния Начо Пантелеев от Лясковец

16:38 - 24.10.2025
Политика

Унгария ще заобикаля санкциите на САЩ срещу руския петрол, заяви Виктор Орбан

Изявлението идва на фона на новите американски санкции срещу Русия

15:39 - 24.10.2025
Важно днес

Тръмп заплашва Венецуела със „сухопътни“ удари срещу наркотрафиканти

Критиците на Тръмп виждат в атаките опит за смяна на режима на Николас Мадуро

15:19 - 24.10.2025
Живот

"Гастрономически пътеводител 2025“ - ново кулинарно приключение от Метро България

Компанията продължава мисията си да вдъхновява и подкрепя ресторантите, които съчетават кулинарните традиции с модерни вкусове от целия свят.

15:01 - 24.10.2025
Политика

ЕС обвини Meta и TikTok, че нарушават правилата за цифрови услуги

Брюксел обвинява платформите в липса на прозрачност

14:48 - 24.10.2025