Бисквитена торта с боровинки - рецепта Снимка: © Dr. Oetker България

Бисквитената торта е една от онези рецепти, които ни връщат в детството. Лесна, бърза и без печене. Неслучайно е любима на всички поколения.

А най-хубавото е, че е подходяща за всеки повод – от неделния обяд със семейството до делничните дни, в които ни се хапва нещо домашно, вкусно и сладко.

С екипа на Dr. Oetker ви подаряваме рецепта за бисквитена торта. А поводът е 30-годишнината от стъпването на бранда на българския кулинарен пазар.

През този период Dr. Oetker стана неотлъчна част от всяко домакинство. Днес в почти всеки кухненски шкаф могат да се открият емблематичните пакетчета мая, бакпулвер и ванилена захар Dr. Oetker.

Пълното видео за приготвяне на тортата може да видите тук. С няколко прости съставки и щипка търпение ще получите апетитен десерт, който ще впечатли всички.

Необходими продукти

1 пак. бисквити

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия

80 г захар

700 мл прясно мляко

300 г заквасена сметана

300 г маскарпоне

1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл

около 100 - 200 г сладко от боровинки

около 100 - 200 г плодове за декорация по избор - ягоди, боровинки, малини

Допълнително

около 100 - 200 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите

Приготвяне

Смесете Специалния пудинг за бисквитена торта със захарта и прясното мляко и разбъркайте. Сложете на котлона , като разбърквате, за да не загори. След като кипне, намалете котлона на средна степен и варете за 5 минути при непрекъснато бъркане. Охладете пудинга. Може да го прехвърлите в друг съд и да го охладите с помощта на вода и лед, за да не чакате дълго. Покрийте съда, в който е пудингът, за да не образува коричка.

Смесете заквасената сметана и сиренето маскарпоне, разбийте добре с миксера, добавете есенцията ванилия и охладения пудинга. Разбъркайте и кремът е готов.

Подгответе си форма с ринг (диаметър 18 см). Потопете бисквитите в студено прясно мляко и покрийте дъното на ринга с тях. Отгоре им сложете от крема, малко сладко от боровинки, пак бисквити, крем, сладко от боровинки и завършете с крем. Охладете за 12 часа в хладилник. Отгоре украсете с плодове по избор.

Dr. Oetker branding fashia долна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

Макс Верстапен бе недостижим в Гран При на Емилия-Романя

Четирикратният световен шампион с триумф на легендарната "Имола"

18:21 - 18.05.2025
Важно днес

Русия се опитва да брани сенчестия си петролен флот с изтребители

Натискът за затягане на контрола в Балтийско море се засилва преди новия европакет санкции срещу Москва

17:08 - 18.05.2025
Млада България

Нови стипендии помагат на бъдещи медици и студенти в творчески специалности

Кандидатстването е отворено до 4 юни, обяви фондация "Тук-Там"

17:07 - 18.05.2025
Важно днес

Папа Лъв XIV разговаря с Володимир Зеленски след интронизацията си

Главата на Римокатолическата църква встъпи в понтификата си с призив за мир и критика към социалното неравенство

13:46 - 18.05.2025
Спорт

Позиция в топ 10 за Никола Цолов на “Имола”

Легендата Роналдо (Феномена) изгледа състезаието на живо

12:33 - 18.05.2025
Важно днес

„Държат за заложници цял град“. И Васил Терзиев се усъмни, че ще има преговори за край на блокадата

Училищните дворове ще бъдат отворени за паркиране в дните на матурите за 12 клас

12:32 - 18.05.2025
Важно днес

Русия изстреля 273 дрона срещу Украйна

Това е най-мащабната атака с безпилотни апарати от началото на руската инвазия

11:58 - 18.05.2025
Кино и сериали

„Eddington“ с Педро Паскал, Ема Стоун и Хоакин Финикс внесе още политически заряд в Кан

Фестивалът в Кан продължава до 24 май, когато ще бъдат обявени победителите

10:43 - 18.05.2025
Текстове от партньори

Самолетните билети поскъпнаха. Можем ли да пътуваме без да натоварваме бюджета си?

На българския пазар вече има дигитално решение за разсрочено плащане на покупки без оскъпяване

10:20 - 18.05.2025