Бивш депутат от ГЕРБ и издателят на сайта ПИК помагат на Гешев за новия му проект Снимка: © Прокуратура на РБ

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви началото на своя нов проект "Справедливост за България", с който ще се опита да влезе в политиката, а изглежда е успял да привлече и съмишленици в него. "Дневник" съобщава, че в учредителния протокол на сдружението освен името на Гешев фигурират и няколко други лица, включително издателят на жълтия сайт ПИК Недялко Недялков и бившият депутат от ГЕРБ Лилия Радева.

Сред учредителите на сружението, което по думите на Гешев ще бъде "гражданско, родолюбиво и консервативно", са още Евгени Сачев, който е баща на депутатката от ГЕРБ Деница Сачева, председателката на гражданския съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС) Мария Карагьозова, както и Мая Живкова-Роджърс.

Малко по-късно Сачева реагира във Facebook на публикацията, че баща ѝ е в Гешевото сдружение с думите: "Всеки гражданин на Републиката, в това число и баща ми, е свободен да избира на кого да симпатизира политически. Да, разбрах от медиите, че е влязъл в сдружението на г-н Гешев. За мен в това няма сензация, няма скрити връзки или зависимости. Това се нарича свободен избор. Нито той, нито аз някога сме влияели на решенията на другия. Личният избор носи и лична отговорност. Моят избор е ясен и няма да се промени. За неговия – пожелавам му здраве!

"Дневник" припомня, че Недялко Недялков е учредител и на още едно движение - Консервативно-патриотично движение (КПД), чиито цели и ориентация са близки с тези на "Справедливост за България". В КПД освен издателя на ПИК са още Карагьозова, главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков и MMA боецът Станислав Недков-Стъки.

Началото на новия проект на Гешев беше поставено от бившия държавен обвинител с пряко включване във Facebook. Тъй като бившият главен прокурор в все още не е освободен от съдебната система и е длъжен да спазва принципа за деполитизация, той отказа да определи проекта си като партия и не отговори на въпросите с кои други политически субекти планира да си партнира.

Политическата кариера на Иван Гешев тръгна на аварийни светлини (обновена)

Бареков, Стъки, Блъсков и ПИК правят партия върху FB-групата "Провинция срещу София - да видим дали сме повече! Давайтееееее"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024