Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района Снимка: © BoulevardBulgaria.bg

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, както и бившият премиер Николай Денков ще са водачи на две листи за предстоящите парламентарни избори. Това става ясно от информация на изданието "24 часа".

Формацията вече е почти готова с подредбата на листите за вота, като крайният срок за регистрацията е 7 май.

Академик Николай Денков ще е вероятният водач в Шумен, където беше на последния парламентарен вот, но този път и в Бургас. През 2023 г. първи в списъка в Бургас беше Константин Бачийки. Неговата партия "Средна европейска класа" обаче обяви по-рано, че напуска ПП-ДБ, като сега става ясно, че това вероятно е заради загубеното лидерско място в листата.

Начело на две кандидат-депутатски листи ще бъде и доскорошният финансов министър Асен Василев - в родния си град Хасково и в Пловдив-град, където на предишния парламентарен вот лидер беше Никола Минчев. Този път Минчев ще води листата за Европейския парламент, но няма да участва в параламентарния вот. Неговият колега Искрен Митев също ще е само в европейската листа.

В столицата Кирил Петков и Христо Петров ще водят две от трите листи в София. Третата традиционно е за Христо Иванов от "Да, България".

Двама министри от кабинета "Денков" също ще участват на тези избори. Това са досегашният министър на икономиката Богдан Богданов, който ще е най-отгоре на листите в Плевен и Пловдив-област, и бившият регионален министър Андрей Цеков, който е номер едно в листата за Благоевград.

Бившият началник на кабинета "Петков" и член на Изпълнителния съвет на ПП Лена Бориславова ще е вероятно на втора позиция в София. Самата тя потвърди с публикация във Facebook, че ще участва на изборите. В контекста на разследването около казуса "Корал", тя написа, че, ако бъде избрана, би се отказала от депутатския си имунитет.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024
Kaufland

DARA и Kaufland представят кампания „книги с кауза“

Детските книги са фокус на благотворителната инициатива

15:12 - 21.05.2024
Важно днес

Пътник е загинал на борда на самолет при мощна турбуленция

Има и ранени сред 221 пасажери и 18 души екипаж в полет от Лондон до Сингапур

14:16 - 21.05.2024