Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците Снимка: © Getty Images

Бийонсе пусна своя дългоочакван албум "Cowboy Carter" и още с излизането му спечели признание както от фенове, така и от критици, които му дават високи оценки.

Американската поп звезда пазеше някои неща около новия си музикален проект в тайна до последно. Сред тях беше и кои други изпълнители се присъединяват към нея в албума - но вече знаем, че това са Пост Малоун, Майли Сайръс, Доли Партън, Уили Нелсън и шестгодишната ѝ дъщеря - Руми Картър.

Осмият студиен албум на Бийонсе включва 27 песни, макар не всички от тях да са пълни. В него има кавъри на "Blackbird" на The Beatles и на "Jolene" на Доли Партън, изпята обаче с променен текст и структура.

Изпълнителката твърдеше, че "Cowboy Carter" "не е кънтри албум, а е албум на Бийонсе". Музиката ѝ този път обаче е с напълно кънтри звучене. Много критици изтъкнаха като голям плюс именно способността на звездата се потопи изцяло в този жанр.

Изборът ѝ не е случаен. Бащата на Бийонсе е израснал в Гадсдън, Алабама, а майка ѝ е от Тексас - два щата, тясно свързани с кънтри музиката. Американската звезда използва албума си, за да отвърне на критиките, че кънтри музиката е твърдо вкоренена в културата на Юга и може да се изпълнява само от бели изпълнители.

Звездата вече пусна два сингъла от новия си проект - "Texas Hold 'Em" и "16 Carriages", които незабавно се превърнаха в хитове. Така тя стана първата чернокожа жена, оглавила класацията за кънтри музика на Billboard.

Музикалните критици са особено въодушевени от "Cowboy Carter". Музикалният кореспондент на BBC News Марк Савидж пише, че той "доказва нейната адаптивност и майсторство, независимо от жанра".

"Това, че жанровете се припокриват толкова безпроблемно, е доказателство за техническото майсторство на Биойнсе, но също така и за нейната основна теза: че маргинализирането на аутсайдерите в Нашвил, и по-специално на чернокожите жени, отслабва музиката в дългосрочен план", пише Савидж.

Изданието "Time" хвали "противопоставянето на стереотипите" от страна на Бийонсе, докато "Rolling Stones" обръща внимание, че "всяка част от албума е внимателно обмислена" - от списъка с песни до обложката.

Поп звездата сподели, че идеята за "Cowboy Carter" се е родила от преживяване, в което "не се е чувствала добре дошла", което я е мотивирало да се зарови по-дълбоко в историята на кънтри музиката. Преди излизането на албума тя благодари на феновете си "от цялото си сърце" за подкрепата им.


Новият албум на Бийонсе идва: Кънтри-рок звучене в Act II на "Renaissance"

DEMOBAZA, български моден бранд, носен от Бийонсе Запознайте се с DEMOBAZA, българската марка, която е на сцената с Бийонсе и в гардероба на "Дюн"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024
Важно днес

Хиляди излязоха на улиците в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес

Санчес ще обяви дали ще остане на премиерския пост в понеделник

09:20 - 28.04.2024
Важно днес

Отбелязваме Цветница - празника с най-много именници у нас

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024