Близките на Лорина Камбурова не събират пари за прибирането й в България

Близките на актрисата Лорина Камбурова, която почина от белодробно заболяване в Москва, не събират средства за завръщането на тленните й останки в България.

Камбурова е имала застраховка, която покрива всички разходи, свързани с прибирането й в страната.

Това съобщиха за "Булевард България" колеги на актрисата, които са поддържали близък контакт с нея до последно.

Първото съобщение за внезапната смърт дойде от Катрин Краснер (режисьор на филма "Любов и чудовища", в който българката участваше), като в публикацията й се съдържаше призив за финансова помощ за връщането на Лорина в България. По молба на роднините на покойната актриса, Краснер е изтрила данните за банковата сметка. Подобни дарителски кампании са честа практика в Русия и това е причината, поради която тя е предприела инициативата след смъртта на Камбурова.

Майката и бащата на Лорина Камбурова са покойници. Най-близките й живи роднини са нейните баба и вуйчо - именно той се занимава с организирането на връщането й от Москва в България.

Колегите на Лорина Камбурова отрекоха разпространяваната информация, че тя е боледувала два пъти от Covid-19 за последните месеци. Тя е страдала от белодробно заболяване.

Министерството на културата и Министерството на външните работи на България са предложили пълно съдействие за прибирането на Лорина в България.

От МВнР по-рано днес съобщиха, че дипломатите от посолството в Москва са в постоянен контакт с роднините й и са "изцяло ангажирани с осигуряване на възможност за бързо извършване на необходимите процедури и изпращане на тленните останки на Лорина Камбурова до България на опечалените роднини".

Актрисата е родена през 1991 г. във Варна, като завършва НАТФИЗ през 2014 г. в класа на проф. Здравко Митков. Тя стана популярна със сериалите "Скъпи наследници" и "Връзки". Участваше и във филми като "Leatherface", "Doom: Annihilation" и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Текстове от партньори

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024