Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

По всичко личи, че кандидатът на ГЕРБ за министър-председател в първия проучвателен мандат, който партията ще получи в понеделник, ще бъде Бойко Борисов.

"ГЕРБ има два варианта. Можещ, знаещ и гарантиращо ще ви изведе от кризата - това съм аз. И го видях в очите на всички колеги. И друг премиер, който повече да им даде възможност да не се обвързват с нас така. Всичко останало е див популизъм," каза самият Борисов.

"Премиер си имаме - по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи," добави още той. "Такова правителство на малцинството надали е най-доброто да се случи в момента за стабилност и разбирателство. Още не е узрял политическият ни елит. И Меси на 30 и кусур години, но като влезе, вкара първия гол," каза той, препращайки към мачовете от Световното първенство по футбол. "България си има Меси в това отношение."

Сравнението с Меси направи и Владислав Горанов по bTV.

Почетният председател на "Гергьовден" Любен Дилов - син също изрази мнение, че Борисов е най-добрия избор за номинация за министър-председател:

"За мен лично това е премиерът на България, ако искаме нещо да се промени. Какво ще решат от ГЕРБ не мога да ви кажа. Ако зависи от нас, да сме го издигнали досега," посочи той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Борисов: ГЕРБ ще предложи правителство от експерти, които да стабилизират страната

Сред останалите гласове, които се обявиха в подкрепа на кандидатура на лидера на партията, бяха депутатът Тома Биков и председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Преди два дни президентът Румен Радев съобщи, че ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС в понеделник, 5 декември.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

21 нюанса червено

18:13 - 26.04.2024
Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024