Борисов: ГЕРБ ще предложи правителство от експерти, които да стабилизират страната Снимка: © Facebook/Бойко Борисов

Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това написа лидерът на партията Бойко Борисов в своя профил във Facebook.

Формацията му ще получи от президента първия мандат за съставяне на правителство в понеделник. В петък зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че партията със сигурност ще предложи проектокабинет, като не изключи и възможността за правителство на малцинството.

Борисов казва, че ГЕРБ ще продължи диалога с останалите парламентарни групи, защото "на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост".

Публикацията му е придружена със снимка, на която бившият премиер е в компанията на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Борисов казва, че е разговарял с нея в рамките на срещата на Европейската народна партия (ЕНП), която се провежда в Атина.

Той информирал фон дер Лайен за процеса по изпращане на военна помощ за Украйна и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16.

Минути по-късно лидерът на ГЕРБ се похвали за срещите си и с други европейски лица. Той качи общи снимки с канцлера на Австрия Карл Нехамер, с който разговаряли за миграциионните потоци към Европа, както и с хърватския премиер Андрей Пленкович.

Борисов публикува снимки и от срещата си с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола.

"Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", посочва той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024