Снимка: © Unsplash

„На 1 март задължително отваряме ресторантите. Повече по тази тема няма да се говори“ – това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в болницата в Исперих. Там той и здравният министър Костадин Ангелов се срещнаха с лекаря от Иран д-р Абдулах Заргар, който е бивш директор на лечебното заведение и скоро получи българско гражданство за заслуги.

„От утре пускаме в малките населени места учениците във всички паралелки, няма да ги въртим, както в големите градове“, каза Борисов. „Това го правим, за да може още десетки хиляди деца да тръгнат на училище“.

Той се обърна към Ангелов с думите: „На 1 март задължително отваряш ресторантите, повече по тази тема няма да се говори. Отваряме, трябва дотогава да е минала вълната. На първи март – пише го и в заповедта, но хората да знаят. Те имат празник днес – едните празнуват Трифон зарезан, други – деня на влюбените. Липсват им ресторантите, на нас също ни липсват, но още 14 дни трябва да издържим. Заради вас“, отправи думите си той към д-р Заргар и новия директор на болницата.

Премиерът им благодари за работата и обеща, че до 28 февруари лекарите ще получат бонуса си за това, че са на първа линия в борбата с коронавируса. Ще получат и увеличение на заплатите.

„За първи път финансираме и общински болници, защото хората като дойдат, не правят разлика дали е общинска или държавна“, каза Борисов.

Д-р Заргар каза, че преди 70% от леглата в Covid-отделението са били заети от пациенти, а сега няма натиск, но болницата е готова да приеме евентуална следваща вълна. „Благодарим, че не сте забравили малките лечебни заведения“, добави той.

Д-р Заргар получи гражданство чак след като напусна директорския пост в болницата в Исперих

Д-р Заргар получи българско гражданство след дълга процедура, която се забави толкова, че той трябваше да напусне поста директор на болницата в Исперих. Лекарят от Иран живее в България през последните 16 години и се грижи за пациенти в Исперих и Варна, а в същото време спасява лечебното заведение от фалит. Скоро предстои конкурс за избор на нов директор, но не е ясно дали той ще се яви.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?