Снимка: © Unsplash

„На 1 март задължително отваряме ресторантите. Повече по тази тема няма да се говори“ – това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в болницата в Исперих. Там той и здравният министър Костадин Ангелов се срещнаха с лекаря от Иран д-р Абдулах Заргар, който е бивш директор на лечебното заведение и скоро получи българско гражданство за заслуги.

„От утре пускаме в малките населени места учениците във всички паралелки, няма да ги въртим, както в големите градове“, каза Борисов. „Това го правим, за да може още десетки хиляди деца да тръгнат на училище“.

Той се обърна към Ангелов с думите: „На 1 март задължително отваряш ресторантите, повече по тази тема няма да се говори. Отваряме, трябва дотогава да е минала вълната. На първи март – пише го и в заповедта, но хората да знаят. Те имат празник днес – едните празнуват Трифон зарезан, други – деня на влюбените. Липсват им ресторантите, на нас също ни липсват, но още 14 дни трябва да издържим. Заради вас“, отправи думите си той към д-р Заргар и новия директор на болницата.

Премиерът им благодари за работата и обеща, че до 28 февруари лекарите ще получат бонуса си за това, че са на първа линия в борбата с коронавируса. Ще получат и увеличение на заплатите.

„За първи път финансираме и общински болници, защото хората като дойдат, не правят разлика дали е общинска или държавна“, каза Борисов.

Д-р Заргар каза, че преди 70% от леглата в Covid-отделението са били заети от пациенти, а сега няма натиск, но болницата е готова да приеме евентуална следваща вълна. „Благодарим, че не сте забравили малките лечебни заведения“, добави той.

Д-р Заргар получи гражданство чак след като напусна директорския пост в болницата в Исперих

Д-р Заргар получи българско гражданство след дълга процедура, която се забави толкова, че той трябваше да напусне поста директор на болницата в Исперих. Лекарят от Иран живее в България през последните 16 години и се грижи за пациенти в Исперих и Варна, а в същото време спасява лечебното заведение от фалит. Скоро предстои конкурс за избор на нов директор, но не е ясно дали той ще се яви.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ "Запорожие"

Зеленски определи тези войници като "специална цел"

Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

Писателят бе нападнат по време на своя лекция

Почина поетесата Екатерина Йосифова

Българската писателка си отиде на 81 години

Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света"

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, но мъжете ще трябва да си платят за него

Русия блокира достъпа до лекарства, твърди украински министър

Войната в Украйна е довела до редица проблеми за здравните услуги в Украйна