Борисов: Не съм се срещал с Радев от години. Той е моят политически опонент и ако ме покани, ще отида Снимка: © Facebook/Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече скоро да се е срещал с президента Румен Радев, но посочи, че е отворен към разговори с държавния глава. В пламенна реч пред младежкото сдружение на партията във Варна той се възмути от твърденията на "Продължаваме промяната" (ПП), че се среща с президента и между тях има ясно съгласуване на действията.

"Не съм се чувал и срещал с Радев от години...ма защо пък да не се срещнем? Аз, ако исках да се срещна, щях да отида да си взема мандата за правителството и там можеше да си говорим, колкото си искаме", коментира Борисов.

По думите му двамата политици имали "моралното право" да си говорят. Лидерът на ГЕРБ определи Радев за свой основен политически опонент и го нарече "сериозния играч", като добави, че е правилно "политическите опоненти да си говорят". Думите на Борисов са в контраст с действията му, тъй като той от години избягва директни разговори с Кирил Петков и Асен Василев - неговите опоненти в парламента, като последно отказа тяхна покана за среща на четири очи по време на предизборната кампания през септември.

Борисов коментира и опитите за съставяне на правителство с първия мандат, които се провалиха по-рано тази седмица. Той отрече да има някаква роля в съставянето на кабинета "Габровски", като заяви, че нито веднъж не се е обаждал на кандидат-премиера и дори не се е срещал с кандидатите за министри.

Лидерът на ГЕРБ нарече опитите на "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство с втория мандат "абсурдни, смешни и жалки" и дори смята, че партията на Петков и Василев се опитва да имитира неговата. След което Борисов започна да припомня миналото и изтъкна, че кандидатът за премиер на ПП Николай Денков преди е заемал поста зам.-министър в правителството на ГЕРБ. Той спомена и имената на Миглена Кунева и Настимир Ананиев, който сега е министър на "Промяната".

Проф. Денков подаде оставка като зам.-министър на образованието във второто правителство на ГЕРБ през 2016 г. заради несъгласие с водената политика в образователния сектор.

"Ние бяхме едно голямо семейство, което сега се раздели", носталгично обяви Борисов.

По отношение на предстоящите догодина местни избори той подчерта, че партията му ще разчита на паметта на българите - "да си спомнят какво сме направили, а не да забравят".

"Нашият девиз за кметските избори трябва да бъде: да не допускаме и в градовете да стане това, което стана в държавата - пълна катастрофа", допълни лидерът на ГЕРБ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Спаси София" публикувa автобиографиите на новите кадри в общинските дружества

В четвъртък с гласовете на ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и отцепниците от "Възраждане" бяха сменени бордовете на шест ключови общински фирми.

19:39 - 16.07.2024
Кино и сериали

Том Круз виси от борда на самолет в поредна смела каскада за "Мисията невъзможна"

На разпространен в социалните мрежи видеоклип се вижда как 62-годишният актьор се държи за долната част на жълт биплан Stearman

18:48 - 16.07.2024
Важно днес

15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево, Голям пожар има и в Стрелча

Пожарникари и доброволци се надпреварват с пламъците и горещото време в цялата страна.

18:08 - 16.07.2024
Важно днес

Българин стана единственият ученик в света с "двойно злато" от олимпиади по биология и химия

Виктор Лилов е единственият европеец в топ 10 на Международната олимпиада по биология за 2024 г.

17:13 - 16.07.2024
Важно днес

Гърция ограничава работата на някои работещи заради високите температури

Мярката в Гърция ще се отнася за редица професии, сред които строители, доставчици на храна и куриери

17:10 - 16.07.2024