Борисов не вижда като възможен вариант кабинет с участието на ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че вече не вижда като възможен вариант кабинет с участието на ПП-ДБ, позициониран в център-дясно.

По думите му самите представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" "са ликвидирали" тази възможност.

"Всички се борим кой да е опозиция, защото никой не иска да управлява. Затова се дамгосват всички възможности, колкото и да са крехки. Когато излезеш и кажеш, че без Борисов ще правите правителство... край! ПП-ДБ ги оставяме. Кампанията на ПП-ДБ ликвидира възможността за правителство център-дясно", обяви той пред съпартийците си.

Според размишленията на Борисов ПП-ДБ сами "се изключвали от играта", защото "Възраждане" отказва да преговаря с ДПС или ПП-ДБ, а "Движението за права и свободи" казва, че може да управлява с ГЕРБ, но не и с ПП-ДБ и "Възраждане".

Лидерът на ГЕРБ намекна, че така на практика се изчерпват вариантите за съставяне на правителство и най-вероятно ще се проведат нови предсрочни парламентарни избори.

Борисов не коментира възможността от самостоятелно управление с партията, чийто съпредседател е санкционираният по закона "Магнитски" Делян Пеевски.

Той обаче реши да сподели раздразнението си от вече свалените с решение на ЦИК по жалба на ГЕРБ билбордове на ПП-ДБ.

"Ние спорим кой е по-готин! Ние да не сме манекени, да не сме на конкурс за красота!", каза той.

В понеделник ЦИК реши, че предизборният материал е нарушил разпоредбите на Изборния кодекс, защото "накърнява добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите" - а именно Пеевски и Борисов.

Наложена беше и персонална санкция на Николай Денков, защото неговият образ се противопоставя на другите кандидати.

Коалицията внесе жалба срещу решението пред Върховния административен съд с мотива, че "От фактическа страна в описания материал не се съдържат никакви обиди или негативни понятия, сравнения и т.н. спрямо всеки един от тримата кандидати, чиито снимки са поднесени".


ПП-ДБ върнаха сваления билборд, но със силуети вместо снимки на Борисов и Пеевски

Митрополит Николай и главният мюфтия се включиха в кампанията на Пеевски в Кърджали


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024