Борисов отби скандала с КЗК към Петков и разкритикува министри "партийни секретари"

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се разграничи изцяло от казуса с Комисията за защита на конкуренцията, която се очаква да одобри ключова сделка за придобиването на "Булсатком" от United Group.

Той отрече да е водил разговори с ПП по повод комисията, която от 8 години се управлява от Юлия Ненкова, кадър на ГЕРБ и бивш зам.-кмет на София още от времето на кметския мандат на Борисов.

"КЗК ще имат редовен колеж и ще разберем за тяхното решение днес. Като лидер няма да коментирам решение на независим регулатор, преди то да е решено. Всеки може сам да взима решения какво да коментира или не", каза той по повод позицията на Кирил Петков за КЗК.

Опитът му да заеме неутрална позиция влиза в контраст с поведението му като министър-председател през 2020 г., когато заплашваше Комисията за енергийно и водно регулиране със смяна заради разчетите ѝ за поскъпване на топлинната енергия.

И тогава, и сега председателят на КЕВР (независим регулатор) е с изтекъл мандат. КЗК също е с отдавна изтекъл мандат, дори що се отнася до отсрочката от 2 г., която ГЕРБ гласува на членовете на антимонополния орган през февруари 2021.

Борисов призна, че ГЕРБ и ПП нямат резултати в обсъжданията за това кои да бъдат номинациите за серия от институции, чакащи обновяване от парламента. Вместо това той отправи предупреждение към партньорите си в управлението по друга линия - смяната на министрите през март.

" Колегите малко самоуверено започват да мислят за ротацията. Резултатите на министерствата никак не са добри от това, което разбирам и просто ще имаме сериозни разговори. Много от министрите не си гледат работата, а се правят на партийни секретари, обикалят регионите, срещат се с техните структури. Пропагандират направеното от нас за "само тяхно". Чувам за подготвена командировка в САЩ на огромна делегация, да харчат държавни пари, за да пропагандира, че нещо са свършили те. Няма да се отрази добре на ротацията и ще им го кажа", коментира още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Кока-Кола ХБК България се подготвя за стажантската програма Coke Internship 2024

Компанията предлага 8 свободни позиции за своята тримесечна платена програма

08:59 - 02.05.2024
Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024