Борисов: Габровски "с много сърце и като истински патриот" предлага кабинет Снимка: © Screenshot/ГЕРБ

Проф. Николай Габровски сам си подбира екип, който да е максимално отдалечен от всички партии - това е единственият изход да има правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Силистра по повод клонящите към нула шансове за съставяне на правителство с първия мандат на неговата партия.

През изминалата седмица Габровски, който е кандидат за премиер на ГЕРБ, се срещна с почти всички парламентарни групи. Заявка за евентуална подкрепа за правителство с първия мандат обаче дадоха единствено от "Български възход" и ДПС. Докато БСП и "Демократична България" заявиха, че няма да го направят, а "Продължаваме промяната" и "Възраждане" дори отказаха среща с Габровски.

Все пак Борисов все още настоява за "правителство с кратък живот, за да приемат неотложните неща" за държавата. Той допусна, че ако се стигне до връчването на трети мандат за формиране на кабинет, партията му отново ще настоява за правителството на Николай Габровски.

По думите му Габровски "с много сърце и като истински патриот" предлага кабинет. Борисов обясни, че кабинетът не е на ГЕРБ, а професорът само "ползва мандата" на партията.

Лидерът на ГЕРБ се оплака още, че в страната "всичко е спряло" и даде пример с град Силистра, където не бил построен "нито един нов път" за две години, което Борисов определи като знак за "пълен застой".

"Сега бях на кафе в Исперих. Всички хора дойдоха и само това питат: ще има ли правителство, защото хаосът в държавата вече е тотален", допълни той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024