Борисов: Радев е учил за президент, не да прави правителства Снимка: © Getty

"Чудят се как Радев да го вкарат в играта от страната на лошите. Ние с Радев сме най-големите противници, тези ("Продължаваме промяната" – бел. ред) не са. Той е учил за президент, не да прави правителства. За какво ходихме на избори".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти по време на посещение в Широка Лъка.

"Нека се съберем контактните групи и да се разберем ще има ли правителство, кой ще е премиер", призова той и допълни, че "единственият начин да има правителство е контактна група. Контактни групи преди президента Радев да връчи мандати"."Не стане ли по този начин, няма да стане нито с първия, нито с втория, нито с десетия мандат. Сядаме и решаваме как ще изглежда, после могат да се провеждат всякакъв вид консултации", допълни Борисов.

Той коментира и законопроекта за намаляване на цената на бензина с 1 лев:

"В парламента ще вкараме един проектозакон, който да звучи като Закон срещу свръхпечалбата, които се получават от руските компании".

Той обясни, че начинът, по който ще стане, ще касае не само физическите лица, а и бизнеса.

По-рано днес обаче служебният министър на икономиката Никола Стоянов каза, че идеята на ГЕРБ е "неработеща по отношение на българския бюджет" и обясни, че тя "би донесла по-скоро приходи за европейския бюджет, защото използва инструменти, които не пълнят бюджета на България."

"Убеден съм, че колегите от "Да, България" ще искат да измият срама. Убеден съм, че те ще са първите, които ще се включат. Убеден съм, че и другите партии ще се включат, защото на никой не му е приятно да отиват по 5 млрд. за руската федерация по време на война, а българите да вадят по 3 лв. от джоба си за бензин", добави Борисов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024