Борисов: Радев е учил за президент, не да прави правителства Снимка: © Getty

"Чудят се как Радев да го вкарат в играта от страната на лошите. Ние с Радев сме най-големите противници, тези ("Продължаваме промяната" – бел. ред) не са. Той е учил за президент, не да прави правителства. За какво ходихме на избори".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти по време на посещение в Широка Лъка.

"Нека се съберем контактните групи и да се разберем ще има ли правителство, кой ще е премиер", призова той и допълни, че "единственият начин да има правителство е контактна група. Контактни групи преди президента Радев да връчи мандати".



"Не стане ли по този начин, няма да стане нито с първия, нито с втория, нито с десетия мандат. Сядаме и решаваме как ще изглежда, после могат да се провеждат всякакъв вид консултации", допълни Борисов.

Той коментира и законопроекта за намаляване на цената на бензина с 1 лев:

"В парламента ще вкараме един проектозакон, който да звучи като Закон срещу свръхпечалбата, които се получават от руските компании".

Той обясни, че начинът, по който ще стане, ще касае не само физическите лица, а и бизнеса.

По-рано днес обаче служебният министър на икономиката Никола Стоянов каза, че идеята на ГЕРБ е "неработеща по отношение на българския бюджет" и обясни, че тя "би донесла по-скоро приходи за европейския бюджет, защото използва инструменти, които не пълнят бюджета на България."

"Убеден съм, че колегите от "Да, България" ще искат да измият срама. Убеден съм, че те ще са първите, които ще се включат. Убеден съм, че и другите партии ще се включат, защото на никой не му е приятно да отиват по 5 млрд. за руската федерация по време на война, а българите да вадят по 3 лв. от джоба си за бензин", добави Борисов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024