Снимка: © Булевард България

Бойко Борисов упражни правото си на глас и заяви, че било важно „да се промени промяната“, която донесла скъпи цени на тока и повишена смъртност от Covid-19.

„Искам да върнем стария модел – 80 лева на тока, а не 300, 350, 400 лв. Когато поскъпва токът, горивата, това води до растеж на цените. Промяната всеки понеделник да се тегли по половин милиард дълг, не знам каква промяна е. По починали (б.а. - от Covid) за последните 14 дни сме на първо място в света“, твърди лидерът на ГЕРБ.

„За утре поръчали още половин милиард да се тегли“, каза Борисов за служебния кабинет. „Всичко ще направя тази промяна да спре – това безотчетно крадене от няколко олигарси и чадъра на служебното правителство“.

Според него кабинетът замразил редица инфраструктурни проекти и обрекъл Севера и Северозапада „на гибел“ – въпреки че МВР изнесе данни за изтегляне на 60 млн. лв. от АМ „Хемус“ по време на управлението на кабинета „Борисов 3“.

„Ще положа всички усилия този хаос да спре. Няма сфера в каквато и да е дейност, в която да няма пълен хаос“, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира какво ще се случи след обявяване на резултатите от изборите и отчете, че решението на ЦИК да се броят 100% от контролните машинни разписки било правилно решение, „защото вече така се компрометира всичко с изборите, надявам се на някаква почтеност“.

Борисов отговори на въпрос дали е обсъждал бъдещата конфигурация на парламента с лидера на БСП Корнелия Нинова с думите: „Много бих искал да можехме да си говорим с госпожа Нинова, но не съм имал честта да говоря с нея на живо, нито през някакви чакри. Като ни изберат хората и ни подредят, тогава ще се говори“.


Как и до колко часа можем да гласуваме на изборите днес?

Изборният ден на живо: Санкционираният за корупция Пеевски призовава за "край на задкулисието"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Интерконекторът с Гърция най-после получи Акт 16

На 1 октомври България ще може да получава азерски газ по връзката с Гърция

Отнета от руски олигарх суперяхта беше продадена за 37 млн. долара

Суперяхтата, която разполага с шест палуби, басейн и киносалон, вече е собственост на неизвестен купувач.

Държавата опита да продаде кораба "Vera Su", но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на държава да продаде на търг кораба "Вера Су", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа неуспешен

Дезинформация за 200 млн. европейци: "Мета" и журналисти разкриха руска мрежа за пропаганда

Мрежата е най-голямата досега от началото на войната. Имитиращи сайтове на медии, руски посолства и стотици долари за реклама на пропаганда

Меркел се появи с предупреждение: "Путин не блъфира с ядрената заплаха"

SDZ: "Меркел се въздържа да коментира актуални проблеми - вероятно защото част от тях са резултат и на собственото ѝ управление"

Над 80% от блоковете в София нямат мълниезащита

Инсталациите са отстранявани по време на покривни ремонти

Искрен Митев: Тъжно е да гледаш колко "несвободни" хора има в парламента

От идеята за емиграция до политиката - пътят на кандидат-депутат от "Продължаваме промяната"

"Дори руснаците, които подкрепяха войната, вече не искат да имат нищо общо с Путин"

Руският поглед отвътре - от преподавател по математика в Москва