Снимка: © Булевард България

Бойко Борисов упражни правото си на глас и заяви, че било важно „да се промени промяната“, която донесла скъпи цени на тока и повишена смъртност от Covid-19.

„Искам да върнем стария модел – 80 лева на тока, а не 300, 350, 400 лв. Когато поскъпва токът, горивата, това води до растеж на цените. Промяната всеки понеделник да се тегли по половин милиард дълг, не знам каква промяна е. По починали (б.а. - от Covid) за последните 14 дни сме на първо място в света“, твърди лидерът на ГЕРБ.

„За утре поръчали още половин милиард да се тегли“, каза Борисов за служебния кабинет. „Всичко ще направя тази промяна да спре – това безотчетно крадене от няколко олигарси и чадъра на служебното правителство“.

Според него кабинетът замразил редица инфраструктурни проекти и обрекъл Севера и Северозапада „на гибел“ – въпреки че МВР изнесе данни за изтегляне на 60 млн. лв. от АМ „Хемус“ по време на управлението на кабинета „Борисов 3“.

„Ще положа всички усилия този хаос да спре. Няма сфера в каквато и да е дейност, в която да няма пълен хаос“, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира какво ще се случи след обявяване на резултатите от изборите и отчете, че решението на ЦИК да се броят 100% от контролните машинни разписки било правилно решение, „защото вече така се компрометира всичко с изборите, надявам се на някаква почтеност“.

Борисов отговори на въпрос дали е обсъждал бъдещата конфигурация на парламента с лидера на БСП Корнелия Нинова с думите: „Много бих искал да можехме да си говорим с госпожа Нинова, но не съм имал честта да говоря с нея на живо, нито през някакви чакри. Като ни изберат хората и ни подредят, тогава ще се говори“.


Как и до колко часа можем да гласуваме на изборите днес?

Изборният ден на живо: Санкционираният за корупция Пеевски призовава за "край на задкулисието"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед