Бойко Рашков: Нотариуса и Еврото са получавали данни за "жертвите" си от изпълнителната власт Снимка: © Булевард България

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков обяви, че има данни за пряка връзка между групировките на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото с "политическата власт, включително с изпълнителната власт" в годините на активната им криминална дейност.

Рашков отказа да посочи имена на конкретни предполагаеми техни покровители, но посочи, че става дума за връзки с "представители на високо ниво от изпълнителната власт".

Това, по думите му, е позволявало на двамата да "получават директна информация срещу кои лица се водят досъдебни производства, срещу кои лица се водят проверки в данъчна и друга сфера".

"Така са се насочвали към гражданите, засегнати от действията на държавните органи. Това им е позволявало да развиват своята изнудваческа, измамна дейност", каза Рашков.

На въпрос дали говори за връзки с кабинета на Бойко Борисов, Рашков отговори: "Не само на Борисов".

Депутатът, който не е член на комисията "Нотариуса", обяви, че работата ѝ ще продължи и ще бъде разширен обхвата на дейността ѝ, въпреки бойкота на последното ѝ заседание от ГЕРБ и ДПС (то беше напуснато и от представителите на БСП и ИТН).

"Имаме доста заявки за включване на различни граждани, включително адвокати и юристи, за изслушване в комисията. Те ще хвърлят широка светлина във връзка с дейността за влияние върху съдебната и полит, вкл. в изпълнителната власт на тези две лица. Те не са могли да реализират своята дейност без подкрепа на много по-високи нива", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024