Рашков: Ревността, с която пазят вътрешния министър, говори за силна връзка  с ДПС Снимка: © Булевард България

Хора, които са били освободени от Министерството на вътрешните работи (МВР) заради информация, че са замесени в корупция и престъпни посегателства, сега се връщат отново на работа. За това предупреди Бойко Рашков в интервю за БНР.

"Виждам как лица, за които ние като политическо ръководство в МВР получихме информация, че се занимават с незаконосъобразна дейност и направихме необходимото те да бъдат преместени на други длъжности или освободени от МВР, ако става дума за корупция, престъпни посегателства и т.н., виждам как сега, в момента, по време на управлението на министерството от министър Стоянов тези хора се връщат на работа. Тези хора бяха свързани с тези две партии, които в момента така ревностно подкрепят министър Стоянов, което не прави чест на министерството и на него самия като министър", каза Рашков пред БНР, визирайки ГЕРБ и ДПС.

Настоящият депутат от ПП-ДБ и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков уличи сегашния министър Калин Стоянов в тайни връзки с ДПС.

"Аз малко по-късно разбрах, че той е посещавал централата на ДПС," каза Рашков пред БНР. Той обаче не отговори кога точно се е случвало това и дали по това време Стоянов е бил начело на ГДБОП.

"Но тази ревност, с която пазят министъра на вътрешните работи, говори, че връзката е отдавна и е доста силна", каза още Рашков.

Той каза още, че ако при ротацията в кабинета Калин Стоянов запази поста си, няма да гласува за кабинета.

Преди няколко месеца лидерите на ПП-ДБ, както и премиерът Николай Денков, поискаха оставката на Стоянов заради бездействието му по отношение на полицейското насилие в нощта на протеста срещу Българския футболен съюз.

Още през ноември 2023 стана ясно обаче, че дори да искат, ПП-ДБ не могат да отстранят Стоянов от кабинета, защото зад него стоят не само ГЕРБ, но и ДПС. Тогава Делян Пеевски дори обвини ПП-ДБ в предполагаеми опити за кадрова намеса в МВР, която Стоянов спирал.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024
Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024