Какво се случва с боговете, когато решат да се оттеглят от Олимп? Това е въпросът, с който започва новата хумористична реклама на електрическия BMW iX. 

Създателите й са решили да превърнат Арнолд Шварценегер в Бога на гръмотевиците Зевс, а Салма Хайек влиза в ролята на съпругата му Хера, като ги изпращат в заслужена "пенсия" от калифорнийския курорт Палм Спрингс. 

Топ 5 реклами на Супербоул 2022

"Оттеглянето" на боговете изглежда като приказка, поне отначало - Зевс се отпуска върху надуваем дюшек във формата на парче диня, Хера отглежда миниатюрно крилато конче на име Пеги (бебе - Пегас) като домашен любимец, а двамата носят бели и златисти костюми в стил Versace. 

Героят на Шварценегер обаче бързо се отегчава и разочарова от рая на Земята - свръхестествените му способности се оказват почти излишни, с изключение на това да изпрати малко ток за зареждането на моторната резачка на съседите или за голф количката на игрището. 

Всичко се променя в момента, в който Хера спира новия изцяло електрически BMW iX SUV пред дома им. 

"Безсмъртен професионален шофьор зад волана на затворена писта. Моля, не опитвайте да го повтаряте", пише с дребен шрифт в рекламния клип, докато Зевс набира скорост по улиците на Палм Спрингс и "пуска" зелена светлина на всяко кръстовище с едно движение на ръката по посока на светофара.

Хуморът и самоиронията в рекламата, която е предназначена за излъчване по време на Супер Боул, събират доста позитивни коментари. 

"Арнолд изигра Херкулес като млад и Зевс като по-стар. Цикълът вече е завършен", пише в една от реакциите в YouTube. 

Няколко души призовават BMW да използва идеята от клипа си за създаването на пълнометражен филм или сериал в същия формат с Шварценегер и Хайек като богове в пенсия. Препоръките за кастинга включват Силвестър Сталоун като Хадес, Кейт Бланшет като Медуза, Том Холанд като Ерос и др.

Сред коментиращите има и хора, които настояват да получат "плюшен малък Пегас с логото на BMW на задните части" - на което официалният профил на компанията отговаря директно, като записва поръчката. 

Междувременно компанията пусна и още един кратък клип, в който разкриват неволите на Зевс в Америка - мястото, в което трудно разчетат името му от чашка кафе. 


BMW iX - това вече е кола от бъдещето


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори