Братът на обвинената Лилана: Нямаме общ бизнес. Не познавам Васил Божков Снимка: © Facebook

Александър Деянов (SkilleR), който е брат на Лилана остава в ареста, брат ѝ е с гаранция от 100 хил. лв , сподели, че двамата нямат общ бизнес. В интервю за „Тази неделя“ по bTV известният музикант, занимаващ се с бийтбокс, каза, че не познава Васил Божков.

Както знаете, Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души, сред които Лилияна Деянова – Лилана, брат ѝ и съдружника ѝ Мартин Димитров, за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства. Разследващите разпитват певицата за връзки с Васил Божков. Тя и Димитров останаха в ареста, а останалите бяха пуснати под гаранция.

„Със сестра ми нямаме общ бизнес, тя се занимава с неща, от които аз не разбирам. Единствената връзка е това, че ми е роднина“, каза Александър Деянов.

В разпоредбата на чл.93, т.20 от Наказателния кодекс пише, че анализът на понятието „престъпна група” показва, че на първо място, за да е налице организирана престъпна група /ОПГ/, следва да се прецени количественият критерий - сдружението на три или повече лица.

„Те ме обвиняват, че съм в престъпна група със сестра ми и нейния съдружник. Това е много странно, защото в делото се коментира всичко друго, но не и нещата, с които аз се занимавам. Коментира се АПИ, връзките с Васил Божков, а това са неща, от които аз не разбирам. Живял съм в творчески свят и винаги съм се занимавал с музика", сподели SkilleR.

„По време на разпитите ме питаха дали познавам Васил Божков и аз чистосърдечно си казах, че нито го знам, нито съм го виждал този човек“, каза Деянов. По-рано през седмицата, когато самият бизнесмен Божков призова Горанов да подаде оставка и обеща сигнал до прокуратурата , той заяви, че няма нищо общо с певицата Лилана и „ще се разследват всички, които могат да бъдат свързвани с него“.

В началото гаранцията на SkilleR бе 100 хиляди лева, което, според него, го е превърнало в „един от най-опасните престъпници в България“. Малко по-късно сумата бе намалена наполовина.

Той разкри подробности около компанията му "Скилър" ЕООД, която Платформа за бийтбокс и система за следене на пътната мрежа: Европроектите на Лилана и Skiller през май 2017 г. Темата му е "Разработване на иновативна платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция - BTL”. Общата стойност на проекта е оценена на 434 500 лв., от които 10% трябва да са собствено финансиране, а останалите да се получат по програмата. Реално изплатени са 237 777.30 лв.

"Иновацията по проекта е свързана с това да бъде създадена онлайн платформа за обучение на деца, подрастващи и възрастни, както и създаването на универсален транскрипционен език, който да възпроизвежда отделните звуци и музикални комбинации", сподели Александър Деянов.

„В следващ етап на развитието на тази идея целта е да стане възможно да се извлече от всяка аудио- и видео информация под формата на текст, което би помогнало на милиони хора, последователи на бийтбокс изкуството, да постигат бързи резултати в обучението. Сумата, усвоена по проекта, е частична и до стотинка е отишла по предназначение. За всяка една административна или финансова процедура има документи за одобрения от всички проверяващи институции и комисии“, каза музикантът.

Платформата му още не е видяла бял свят, но софтуерът е разработен. „След това започнаха проблеми отвсякъде“, обяснява Деянов, който твърди още, че прави инвестицията „със собствени средства, а след това ми се връщат тези пари“.

След обиска на прокуратурата в офисите, свързани с разследването срещу Лилана, бе намерен апарат на производителя Great Southern Technology, който се рекламира от компанията като детектор за подслушващи устройства. Деянов заяви, че това е нелепо, защото адресите на въпросните фирми не принадлежат на нея.

„В един прекрасен ден дойдоха 15 служители от различни институции, на които дори не им помня абревиатурите. Започнаха да ровят в бельото на моята приятелка. Предполагам, че по такива акции намират оръжие, пари, наркотици. Мен ме питаха: „Какво става?“. Прибраха ме в ареста и ми повдигнаха обвинение“, каза той.

„Никога не съм откраднал и един лев, не дължа един лев дори на приятели, камо ли да съм участвал в кражба от държавата“, каза SkilleR.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ иска да преговаря с ГЕРБ първо за регулаторите и службите, а чак после за министри

ГЕРБ трябва да работят по-бързо и по-старателно в преговорите, смята Петков

18:49 - 27.02.2024
Важно днес

Борисов иска коалиционно споразумение с ПП-ДБ за следващите 3 години

Борисов иска преразпределяне на министерските постове

17:35 - 27.02.2024
Живот

Мъск плати сметка за 4000 пая, след като Tesla отказа поръчката в последния момент

Местна пекарна е щяла да загуби 2000 долара, когато Tesla се е отказала от пайовете точно преди доставката им

16:51 - 27.02.2024
Важно днес

Кой и защо пак плаши, че България и Западът може да пращат войски в Украйна

Премиерът Николай Денков отхвърли спекулациите, че това е било обсъждано в Киев

16:17 - 27.02.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през март 2024 г.

Дочакахме „Режимът", а междувременно книжните адаптации продължават с пълна сила

16:00 - 27.02.2024
Важно днес

След 3 изборни провала: ГЕРБ си върна разжалвания бивш кмет на Благоевград

Атанас Камбитов отново ще е общински лидер на ГЕРБ-Благоевград

15:10 - 27.02.2024
Важно днес

Погребалните агенции в Русия отказват да участват в поклонение пред Навални

Екипът на Навални не открива място за публично сбогуване с него

14:30 - 27.02.2024