Снимка: © Getty Images

„Не гледах документалния филм, но плаках две седмици след това, което разбрах“. Така Бритни Спиърс за първи път коментира официално продукцията на The New York Times - „Framing Britney Spears“, която разказа как 39-годишната поп звезда е жена „без самоличност“ заради попечителството на баща ѝ Джейми от 2008 насам.

Документалният филм, направен без авторите дори да се свържат с изпълнителката, показа как баща ѝ контролира имуществото ѝ на стойност 59 млн. долара не с цел да я защити от психическата криза, в която е изпаднала от години насам, а за да се възползва от състоянието ѝ.

Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

Във „Framing Britney Spears“ стана ясно, че цяла една индустрия е трупала дивиденти от успехите на певицата, а медиите се възползват от психическото ѝ разстройство с агресивен подход и истории, накърняващи достойнството ѝ – например, че не може да отглежда правилно децата си Шон и Джейдън.

Всичко това доведе до появата на движението „Освободете Бритни“ и протести на феновете ѝ пред съдилищата, където се гледат делата за попечителството от страна на Джейми.

До момента Спиърс беше коментирала документалната продукция само чрез свои говорители и не казваше нищо съществено, а във вторник направи изявление в профила си в Instagram, където качи видео на свой танц – за фон е избрала песента „Crazy“ на Aerosmith.

„Има много спекулации около моя живот. Съдят ме през целия ми живот. За да запазя здравия разум, трябва да танцувам всяка вечер. Така се чувствам дива. Чувствам се човек, жива съм. През целия ми път е трябвало да правя представления пред хора. Ако искаш да разкриеш уязвимостта си, ти е нужно доста силно доверие в света. Винаги съм била обиждана и смущавана от медиите. Все още съм“, пише Спиърс.

„Земята продължава да се върти, времето отминава, а ние оставаме крехки и чувствителни. Не гледах документалния филм, но от това, което разбрах, се почувствах смутена от начина, по който хората са ме възприемали… Плаках две седмици и все още го правя понякога!“.

„Правя всичко, което мога, за да повдигна духа си и да се чувствам радостна, обичана и щастлива. Всеки ден танцувам и това ми носи радост. Не живея, за да съм перфектна. Перфекционизмът е нещо скучно. Тук съм, за да ви предам доброта!“, пише 39-годишната поп звезда.

Певицата изчезна от сцената през последните години, като последният ѝ албум е "Glory" от 2016 г. Най-големите новини около нея са свързани с делото за попечителство и психическото й разстройство. Изпълнителката, която е продала над 100 млн. копия на албумите си по целия свят, почти не дава интервюта пред медиите и от NYT дори не са успели да се свържат с нея за излъчването на документалния филм.

По време на последното изслушване по делото срещу баща ѝ Джейми Спиърс, певицата е пожелала временният ѝ попечител Джоди Монтгомъри да получи право да управлява личните ѝ финанси. Според адвоката ѝ Самюел Ингам, баща ѝ засега остава покровител над имуществото ѝ – нещо, с което тя не е съгласна.

Попечителството над Бритни Спиърс се състои от две части – върху финансите и върху личния ѝ живот. Джейми се оттегли от второто през септември 2019 заради здравословни проблеми, но все още управлява 59-те млн. долара.

Спиърс има и още един попечител - компанията за управление на финанси Bessemer Trust, която поделя правата над личните финанси с баща ѝ, но е с по-малък контрол. Последният опит на Спиърс да премахне Джейми като неѝн покровител беше през ноември миналата година, но съдът го отхвърли.


Бащата на Бритни Спиърс поиска още по-голям контрол над финансите ѝ

"Културата ни създава момичета като Бритни Спиърс само за да ги унищожи"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нахлуването в LGBT-център "струва" само 3000 лв. глоба на Боян Расате

Съдът не намери основания за по-тежка присъда

Исторически обрат в САЩ: Върховният съд вече не защитава правото на аборт

Щатите вече могат сами да решават дали да забранят напълно абортите

Изтичащият срок за новите пенсии създаде напрежение в Бюджетната комисия

Йордан Цонев се засегна, че "парламентът не е длъжен да работи с форсирана газ"

БСП се ядоса на Слави Трифонов: Няма да позволим да чисти гузната си съвест с лъжи за нас

Лидерът на ИТН обвини и БСП в "национално предателство" след вота за Северна Македония

Резултатите от матурите за 7 клас: Как да проверим оценките по български език и математика

МОН отчита проблемите заради дългото дистанционно обучение на випуска

"Ще говоря аз, ще виждате мен, но ще чувате думите на г-н Слави Трифонов"

ИТН приписа решението за РСМ на "прегръдка" между Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски

МЗ разреши поставянето на втора бустерна доза срещу Covid-19

Но най-малко 4 месеца след ваксинирането с първата бустерна доза

"Възраждане" са използвали парите на депутатите си за дарения вместо за приемни и екипи

Напускането на Елена Гунчева от "Възраждане" освети нов казус с разходите, които партиите правят

Украинските войски напускат Северодонецк след седмици на тежки сражения

Битката в оспорвания град е ключова за Русия и контрола над Донбас